Hlavní obsah

Ssangyong přiveze do Ženevy zcela nový crossover Korando

Foto: Ssangyong

Na nové Korando se už dá docela koukat, co říkáte?

Korejská automobilka Ssangyong si udělala jméno hlavně svým prohlášením „Nepotřebujeme stavět hezká auta“ a řadou zrůdností na čtyřech kolech, které díky tomuto přístupu spatřily světlo světa (Rodius mu fakt neodpustíme!). Nové Korando by jí ale mohlo dost významně vylepšit reputaci…

Článek

Situace se vlastně začala obracet již s modely Tivoli (představeným v roce 2015) a Rexton druhé generace (2017), nové Korando už byste ale mohli označit za „docela koukatelné“. To sice nezní vyloženě jako chvála, ale pořád je to nejvyšší hodnocení, jaké si kdy design Ssangyong vysloužil.

Povedený je i nový interiér, který stejně jako exteriér sází na hrany místo oblin. Koncept je moderně minimalistický a informační rozhraní zahrnuje 9palcovou digitální palubku a 10,25palcový dotykový infotainment. Vedle moderních hraček se ale podle všeho nezapomnělo ani na starou dobrou praktičnost, o čemž svědčí kufr o objemu 551 litrů (s elektricky ovládaným víkem).

Foto: Ssangyong

Interiér svým designem i výbavou zcela odpovídá moderním standardům

V Korandu samozřejmě nesmí chybět ani sofistikované jízdní asistenty jako nouzové brzdění, adaptivní tempomat, udržování jízdy v pruhu nebo sledování řidičovy únavy. V nabídce bude s novým 136koňovým turbodieselem 1,6 l a 163koňovým turbobenzinem 1,5 l, v plánu je také čistě elektrická verze.

Foto: Ssangyong

Na nové Korando se můžete těšit i v ČR!

Na detaily si budeme muset tedy ještě chvilku počkat (na trh dorazí v druhé půlce roku 2019), ale skvělá zpráva je, že se oficiální zastoupení automobilky Ssangyong vrátilo na začátku letošního roku zpátky do ČR – první dva dealeři sídlí v Českých Budějovicích (MACH MOTORS s.r.o.) a Ústí nad Orlicí (SUCHOMEL NEW s.r.o.), takže už víte, kam se na nové Korando můžete vyrazit podívat.

Jak se vám líbí nový Ssangyong Korando?
Vypadá parádně
76,6 %
Docela ujde
14,1 %
Žádná sláva
4,8 %
Honem to zapalte!
4,5 %
Celkem hlasovalo 687 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám