Hlavní obsah

Sportovní vozy za desítky milionů korun se sjely do Plzně

Foto: Jakub Deml

V plzeňské kreativní zóně Depo2015 začíná v pátek 19. července už třetí ročník unikátní přehlídky aut s názvem Skvosty s vůní benzinu. Po celý víkend budou moci návštěvníci obdivovat na dvě stovky nejen sportovních vozů, z nichž některé jsou opravdovými klenoty.

Článek

Zajímavá jsou bezesporu všechna auta, která v Plzni můžete vidět. Některá ale přece jen vybočují. Mezi takové patří například Ferrari F150 (La Ferrari) Proto MP2, tedy prototyp, který dosud nebyl nikde k vidění, nebo Ferrari 599 GTB 60F1 Ferrari 150° Italia, jichž bylo vyrobeno všehovšudy pouze 40 kusů.

Unikátem je také vystavený Imperial Le Baron. Jeho původním majitelem byl gabonský diktátor Omar Bongo, který s ním navštívil všechny francouzské prezidenty od roku 1968 včetně Charlese de Gaulla. Vůz vyrobený pod značkou Chrysler je jediným existujícím kusem v evropské verzi.

Na přehlídce je k vidění také Maserati MC12, kterých bylo vyrobeno jen 50 kusů. Jeho dnešní hodnota se pohybuje mezi 50 až 100 miliony korun. Nechybí ani Porsche 911 Carrera 2 Cabrio, jeden z posledních 315 cabrio vozů vyrobených v roce 1994, kdy byla jejich výroba definitivně ukončena. Fanoušci motocyklů se zase mohou těšit na speciál Brough Superior SS 100 Titanium.

Kromě vystavených exponátů je připraven i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na vyprávění a autogramiádu trabantového dobrodruha Dana Přibáně, na cestovatele Tomáše Vaňourka a Lukáše Sochu, kteří loni absolvovali expedici Zikmund 100, nebo na členy dakarského týmu Big Shock Racing Martina Macíka juniora a Jana Brabce.

Automobilová přehlídka Skvosty s vůní benzinu se koná od 19. do 21. července 2019 v plzeňském areálu Depo2015. V pátek se brány areálu pro návštěvníky otevřou ve 14 hodin, v sobotu a neděli v 10 hodin. Zavírá se v osm večer, v neděli akce končí už v 17.00 hod. Vstupné je 250 korun, pro studenty, seniory a děti nad 130 cm výšky pak rovné dvě stovky.

Reklama

Načítám