Hlavní obsah

Space Star, novinku od Mitsubishi koupíte pod 250 tisíc

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Space Star má být podle automobilky autem pro každého

Japonská automobilka Mitsubishi chystá na letošní podzim novinku - model Space Star by měl být nově základní řadou tohoto výrobce. A tomu by měla odpovídat i cena.

Článek

Podzimní novinku představí Mitshubishi už na konci srpna v Praze, v prodeji by pak měla být od letošního října. Podle automobilky by se mělo jednat o městský model, který díky vynikajícímu poměru hodnoty a ceny přinese alternativu k tradiční nabídce crossoverů a SUV, které Mitsubishi nabízí.

„Mitsubishi Space Star přináší nový styl. Je hbitý, lehký a aerodynamický – prostě navržený tak, aby se bez problémů pohyboval po městě. Je pohodlný, dobře vybavený a navíc mimořádně praktický,“ říká o novince marketingový a PR manažer společnosti M Motors CZ Marek Vodička.

Nový Space Star disponuje tříválci o objemu 1,0 nebo 1,2 litru, výrobce slibuje dle jeho slov překvapivou dynamiku a spotřebu jen 4,6 litru na sto kilometrů. S vozem se má velmi snadno manévrovat a výhled z kabiny má být vynikající všemi směry. „V souhrnu je Space Star zábavný a skromný současně. Největším luxusem v malém voze je vždy prostor. V této tradici pokračuje i Space Star, vlastně ho lze chápat jako vítěze v obestavění prostoru. Je zde tak dost místa i pro pasažéry s výškou nad 180 cm,” vychvalují vůz zástupci automobilky.

V interiéru slibuje Mitsubishi pohodlná sedadla s dobrou oporou, zadní jsou sklopná a dělená v poměru 60:40. Ačkoliv se má jednat o základní model nabídky automobilky, nechybí ani výbava - klimatizace, digitální rádio, USB port nebo multifunkční volant. „Jsme přesvědčeni, že Space Star se stane oblíbeným modelem pro všechny věkové skupiny našich zákazníků. Každému nabídne něco ze svých praktických vlastností. Kvalitu, bohatou výbavu, prostor, úsporné motory i bezpečnost na cestách,“ dodává Marek Vodička. Prodejní cena novinky bude v říjnu začínat na částce 239 850 korun.

Mitsubishi Space Star 1,0 MIVEC

Výkon52 kW (71 koní) při 6000 ot./min
Točivý moment88 N.m při 5000 ot./min
Akcelerace 0-100 km/h16,7 sekundy
Maximální rychlost172 km/h
Kombinovaná spotřeba4,6 litru/100 km

Mitsubishi Space Star 1,2 MIVEC

Výkon59 kW (80 koní) při 6000 ot./min
Točivý moment106 N.m při 4000 ot./min
Akcelerace 0-100 km/h12,7 sekundy
Maximální rychlost180 km/h
Kombinovaná spotřeba4,9 litru/100 km
Jak se vám novinka od Mitsubishi líbí?
Líbí, je to praktické auto
88 %
Nelíbí, dávám přednost jiným vozům
12 %
Celkem hlasovalo 2103 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám