Hlavní obsah

Smutné San Marino Rally Legends 2016

Foto: Archiv Garáž.cz

Občas se stanete obětí vlastního úspěchu, a pro úžasné Rallylegend to platí letos dvojnásob. Podívejte se na velikou fotogalerii z letošního deštivého a smutně zakončeného ročníku.

Článek

Rallylegend v San Marinu jsou obrovskou přehlídkou krásy a historie automobilového sportu. Na tratích se prohání skvosty dávno zaniklé skupiny B, i nedávní šampioni kategorie WRC. Obrovský úspěch a popularita však má i svoje stinné stránky, které se letos ukázaly naplno. Když pomineme neustále stoupající vstupné (které se letos vyšplhalo až na 35 eur za třídenní vstupenku), tak se v kuloárech chvíli proslýchalo, že akce je už příliš drahá i pro samotné jezdce. Místní borce, kteří si to jezdili užít, tak povětšinou nahradili ti, co na to mají. A tam už se často spíš závodí, než předvádí show pro lidi.

Foto: Archiv Garáž.cz

Legendy v San Marinu byly oslavou krásy motorsportu, i letos předvedly mnoho hezkého (přehlídka Lancií v továrních barvách nikdy nezklame, stejně tak jako ostřílení baviči Klausner, Diana ale i Paddon a další), ale je jasné, že je po nešťastné nehodě na 12. RZ čekají změny. Jaké budou, to zatím asi nikdo neví, ale snad k lepšímu. Více o průběhu akce i o vlastní cestě na Legendy se dočtete v některém z následujících čísel Faster magazínu.

Autor: Petr Stejskal

Reklama

Načítám