Hlavní obsah

Smolař roku? V pátek koupil mclaren, hned v sobotu ho zničil

Foto: Jalopnik

Z drahého supersportu zbyla jen hromada šrotu

Američan, který si udělal radost a koupil nový Mclaren 720S, si svou novou hračku příliš dlouho neužil. Doslova ji rozstřelil o strom hned druhý den.

Článek

Možná za to mohou nějaké erupce na slunci nebo něco podobného, možná je to jen náhoda. V posledních dnech se ale ničí drahé sporťáky jako na běžícím pásu. Před několika dny oběhl automobilový svět příběh, kdy muž zcela zničil svou corvettu, s kterou ujel jen 24 kilometrů. Dost podobně je na tom nešťastník z americké Virginie, který pro změnu zdemoloval McLaren 720S hned druhý den po jeho koupi.

Nehoda se stala v oblasti Great Falls, která je hojně vyhledávána majiteli sportovních aut. Každou sobotu se zde dokonce konají srazy pod názvem Katie's Cars and Coffee. Tenhle mclaren na žádný další ale nejspíš už nikdy nepojede.

Muž si auto, které stojí v přepočtu 6,7 milionu korun, koupil minulý pátek. Hned následující den, v sobotu, ale nezvládl řízení a narazil s ním do stromu. Příčinou nehody byla pravděpodobně příliš vysoká rychlost, kterou není problém s tímto modelem během krátké chvilky vyvinout.

Podle příspěvků tamní policie na sociálních sítích nebyl řidič supersportu vážně zraněn. Policisté pak využili této příležitosti k apelu na řidiče - na Facebooku i Twitteru jim radí, aby nepospíchali, jinak je to může stejně jako v tomto případě vyjít draho.

McLaren 720S je pořádně rychlé auto. Pod kapotou najdeme osmiválec o objemu čtyř litrů doplněný dvěma turbodmychadly. Sečteno podtrženo, výkon 720 koní a točivý moment 770 N.m. V kombinaci s poměrně nízkou váhou vozu je to doslova střelná zbraň. A ta patří do rukou jen dobrým střelcům…

Reklama

Načítám