Hlavní obsah

SLRV Commander 8 x 8 – místo pro osm a expediční schopnosti

Foto: SLRV

Když si s sebou potřebujete na cestách vozit rovnou celý panelák

Říkali jim, že osm lidí se do obytného auta nevejde. Říkali jim, že panelák nejde vozit na kolech. A rozhodně s ním nejde vyrazit do terénu na expedici. Jenže oni je neposlouchali a nechali si postavit dokonalé obytné auto přesně na míru svých velmi specifických požadavků.

Článek

Když do australského sídla firmy SLRV dorazil zasloužilý otec osmičlenné rodiny s požadavkem na terénní obytné auto, museli se hodně drbat na hlavě. Tohle bylo totiž zadání, které by většina výrobců označila za nerealizovatelné. Pro experty z SLRV to však byla velká výzva hodná jejich dlouholetých zkušeností se zakázkovou výrobu terénních obytných speciálů. Výsledek pak naprosto předčil všechna očekávání!

Jako základ využili výkonný tahač MAN TGS, který je díky svému výkonu a pohonu 8 x 8 se čtyřmi uzamykatelnými diferenciály v terénu prakticky nezastavitelný. Proto obvykle slouží v těch nejtěžších podmínkách staveb a lomů. Dokonalý základ pro expediční vozidlo – u SLRV s ním už mají své zkušenosti, staví na něm totiž kratší variantu 4 x 4. Dlouhý podvozek varianty 8 x 8 pak také poskytl hodně prostoru pro velkou nástavbu.

I tak byl problém, jak vytvořit dostatek životního prostoru pro osm členů posádky. Řešením se ukázalo být výsuvné spací patro. Ano, tohle obytné auto je skutečně dvoupatrové – po zastavení se horní část vysune vzhůru a vytvoří tak velké spací patro pro šest lidí, další poctivé dvoulůžko je ve spodním patře. Na jídelním stole – jde totiž elektricky stáhnout dolů od stropu.

Foto: SLRV

Interiér je skutečně luxusní a skvěle vybavený, hlavně však nabídne dost prostoru osmičlenné posádce

V dolním patře je kromě prostoru pro posezení také plnohodnotná kuchyň s dřezem, sporákem a troubou a také oddělená toaleta se sprchou, zvenku je pak zakomponovaná pračka nebo gril. Tomuhle autu prostě nechybí vůbec nic.

SLRV Commander 8 x 8 je tak skutečným mastodontem, jedním z největších obytných aut vůbec. Proto je neuvěřitelné, že se nebojí ani náročného terénu, což je naprosto ideální pro vyprahlé a neobydlené pláně Austrálie, které osmičlenná rodina plánuje na svých cestách poznávat. Samozřejmě to celé stálo majlant – spekuluje se o ceně kolem 60 milionů korun. Ale co byste neobětovali pro rodinu…

Reklama

Související témata:
Načítám