Hlavní obsah

Škodovka v Mladé Boleslavi zahájila výrobu Scaly

Foto: Škoda Auto

Škodovka v Mladé Boleslavi zahájila výrobu Scaly

Jen před několika málo týdny byla nová Škoda Scala ukázána světu a už v tomto týdnu mladoboleslavská automobilka oficiálně zahájila její sériovou výrobu. Z výrobní linky dokonce sjel první vůz, ale zákazníci si na svá objednaná auta ještě chvilku počkají, a to minimálně do května.

Článek

Nová Škoda Scala je vůbec prvním modelem značky, který využívá platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen, na které už jezdí třeba modely Arona a Ibiza španělské značky SEAT nebo model Polo automobilky Volkswagen. Použití této platformy by mělo Škodovce dovolit vyrobit auto tak, aby bylo jak bezpečné, což je v dnešní době zcela nezbytné, ale také pohodlné, což zase očekávají zákazníci.

Co se bezpečnostních asistentů týče, nabídne Scala například hlídání jízdních pruhů, asistent změny jízdního pruhu, asistent pro vyjíždění z parkovacího místa, který ocení obzvlášť ti, kteří parkují na frekventovaných ulicích, nebo adaptivní tempomat. Scale ale nebudou chybět ani přední či zadní LED světlomety.

Kromě nabídky bezpečnostních asistentů jistě zaujme i nabídka motorizací. Na výběr máte hned z pěti motorů, přičemž tři jsou benzinové a dva dieselové. Během letošního roku ale Škoda Auto do nabídky zařadí i agregát pracující se zemním plynem. Motorová nabídka pokryje výkonové spektrum od 90 koní až po 150 koní, ovšem, jak je dnes zvykem, všechny agregáty jsou přeplňované turbodmychadlem a pracují s přímým vstřikem paliva. Všechny motory samozřejmě splňují normu Euro 6d-TEMP, jsou vybaveny systémem start-stop a také rekuperací brzdné energie.

Jak už jsme řekli výše, ačkoliv první vůz už z výrobní linky sjel, první zákazníci, kteří si novinku již objednali, se dočkají až během května letošního roku. Pokud mezi ně chcete patřit, doporučujeme navštívit online konfigurátor tohoto modelu, který Škodovka spustila teprve před několika málo dny. Ještě dodáme, že nejlevnější Scala vás vyjde na 369 900 korun. A zajímavost nakonec. Škodovka očekává, že letos na tento model obdrží minimálně 10 000 objednávek.

Reklama

Související témata:
Načítám