Hlavní obsah

Škodovka bude mít SUV kabrio na bázi Karoqu. Má to ale háček

Foto: Archiv Garáž.cz

Spojení SUV-kabriolet je věc, které jsme se ještě nedávno smáli - to byl na trhu Nissan Murano CrossCabriolet. Pak přišel Range Rover Evoque Convertible a smát jsme se přestali. A nyní se chystá Volkswagen T-Roc kabrio i derivát od Škodovky.

Článek

Dobrá, řekněme si to na rovinu, tohle nebude sériový Karoq Cabriolet. Jedná se totiž o tradiční studii středoškoláků, kteří upravené vozy dříve prezentovali na koncernové akci GTI Treffen u jezera Worthersee. Z těchto šikovných mladých lidí si pak Škodovka vybírá zaměstnance do svých řad.

Foto: Archiv Garáž.cz

A nyní pracují na Škodě Karoq kabrio, přičemž ven se dostala již rovněž první skica vozu. Z ní lze však poznat pouze to, že vážně půjde o dvoudveřový kabriolet a bude červený. Možné ovšem je, že půjde dokonce o roadster - to v případě, že auto bude jen dvoumístné. Nicméně další fotografie ukazují, že tým mladých lidí již na voze pečlivě pracuje a doufejme, že z toho vznikne pěkný koncept. Nejmladšímu studentovi je 17 let, nejstaršímu naopak 20. Se vším jim pomáhají přímo designéři Škody.

Foto: Archiv Garáž.cz

V minulosti už takto vzniklo několik vozů, kupříkladu Fabia pick-up, Rapid Spaceback kupé, či dvě varianty Citiga - elektrická bugina a otevřený roadster. Uvidíme tedy, co z toho tentokrát vznikne.

Reklama

Načítám