Hlavní obsah

Škoda zahajuje výrobu modernizovaného Superbu

Foto: Škoda Auto

Výroba inovované Škody Superb začala ve výrobním závodě v Kvasinách

Bude tomu přesně dva měsíce, co u příležitosti hokejového mistrovství světa v Bratislavě ukázala Škoda inovovaný Superb. Vlajková loď české automobilky sice nedoznala drastických proměn po stránce designu exteriéru, o to rozsáhlejší změny však nastaly pod vnější skořápkou, kde se nachází nové technologie. Včetně těch hybridních.

Článek

O všech novinkách spojeným s faceliftem Superbu třetí generace, která je na trhu od roku 2015, si můžete přečíst v rozsáhlém článku přímo zde. Nás teď zajímá trochu jiná věc – právě dnes je totiž ten den, kdy sjel z linky výrobního závodu Kvasiny vůbec první sériový Superb nového provedení. Právě v Kvasinách se bude Superb vyrábět po boku trojice mladoboleslavských SUV modelů. Jen loni ze zdejších výrobních linek sjelo přes 300 000 nových škodovek.

Ještě tento rok do výrobního programu přibude také vůbec první plug-in hybridní vůz tuzemské automobilky. Superb iV slibuje díky kombinaci benzinového motoru a elektromotoru pěkných 218 koní výkonu a 400 Nm točivého momentu. Při plně nabitých bateriích pak Superb ujede až 55 kilometrů čistě na elektřinu. Výroba verze iV se ovšem rozjíždí až na podzim, kdy se také odhalí ceny a spustí objednávky, a první vozy se ke koncovým zákazníkům dostanou začátkem příštího roku.

Foto: Škoda Auto

Superb je další škodovkou, která se pochlubí nápisem ŠKODA přes víko kufru. Jeho lepení probíhá skrz speciální šablonu

Do té doby bude zahrnovat výrobní program Superbu jen klasické verze – tedy pětidveřový liftback a praktičtější kombík. A na kolik vlastně nový Superb vyjde? Pohled do konfigurátoru odhaluje první cenu 689 900 korun za motor 1,5 TSI o výkonu 150 koní a výbavový stupeň Ambition. Oproti předešlé verzi je tato částka o plných 35 tisíc nižší, což je dozajista příjemná zpráva. Ačkoliv pro úplnost – dosavadní verzi Superbu šlo pořídit ještě levněji, protože byl nabízen v nejnižší výbavě Active, která s faceliftem z nabídky zcela zmizela.

Pokud zatoužíte po naftovém agregátu, připravte si minimálně 849 900 korun za dvoulitr s výkonem 190 koní a automatem. A je-li vám bližší kombík, připlatíte si za praktičtější karoserii 30 000 korun. Kompletní přehled všech verzí a jejich cen si můžete prohlédnou zde.

Jak se vám líbí modernizovaná Škoda Superb
Vypadá skvěle
57,6 %
Vždyť vypadá prakticky stejně
28,8 %
Nelíbila se mi předtím a nelíbí se mi ani teď
13,6 %
Celkem hlasovalo 8178 čtenářů.

Reklama

Načítám