Hlavní obsah

Škoda Superb a elektrické Citigo již klepou na dveře

Foto: Škoda Auto

Hned dvě novinky naráz představí Škoda u příležitosti letošního mistrovství světa v hokeji – vedle již dříve ohlášeného faceliftu Superbu se ukáže také elektrické Citigo, první plně elektrický model značky. V kalendáři si tedy zakroužkujte čtvrtek 23.5.2019, kdy se kromě čtvrtfinálových hokejových zápasů můžete těšit hned na dvě nové Škodovky.

Článek

Česká automobilka Škoda je již 27 let hlavním partnerem světového hokejového šampionátu, a právě jeho program si vybrala jako ideální příležitost pro představení hned dvou automobilových novinek.

Škoda Superb facelift

Modernizovaná verze vlajkové lodi Škoda půjde cestou decentních designových úprav a přesně cílených technických vylepšení – těmi největšími je představení plug-in hybridní verzi s technikou Passatu GTE (kombinovaných 190 koní a elektrický dojezd až 70 km) a LED matrix světlometů a zadních dynamických blinkrů. Nové teaser video odhaluje ještě příchod verze Scout, mírně zvýšeného kombíku s ochranným oplastováním a pohonem všech kol, který bude střední cestou mezi běžným Superbem kombi a SUV Kodiaq.

Škoda Citigo iV

Elektrické Citigo (označené pravděpodobně „iV“ po vzoru všech elektrifikovaných modelů Škoda) se stane pionýrem kompletní elektrifikace značky Škoda. Designově se toho nejspíš mnoho nezmění, technika by měla být vylepšenou verzí pohonu Volkswagenu e-Up! Konkrétně elektromotor by měl disponovat výkonem 100 koní a 250 Nm, baterii s kapacitou 37,7 kWh by měla prodloužit dojezd až na 270 km. Přesné údaje a další detaily se však dozvíme až při oficiálním představení.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo iV bude první plně elektrickým modelem značky

Takže nezapomeňte, ve čtvrtek 23.5.2019 se v Bratislavě rozhodne nejen o osudu některých týmů na mistrovství světa, ale ukáže se zase kousek automobilové budoucnosti značky Škoda. A my vás budeme informovat přímo z místa konání!

Reklama

Načítám