Hlavní obsah

Škoda rozšířuje nabídku Monte Carlo o dva nové modely

Foto: Škoda Auto

Plaketa Monte Carlo

Už pěknou řádku let se některé modely Škody spojují s názvem „Monte Carlo“. Vezmeme-li v potaz jen novodobou historii, je to od roku 2011, zabředneme-li však dále do minulosti, je to ještě o 99 let déle. Právě v roce 1912, na druhém ročníku Rallye Monte Carlo, totiž poprvé odstartovala posádka za volantem závodních vozů z Mladé Boleslavi.

Článek

Velký úspěch škodovek na „Monte“ je ovšem spjat až s rokem 1936. Právě tehdy se vůz Popular umístil na pěkném druhém místě v rámci svojí kategorie, což byl podnět k vytvoření speciální série Popular Sport Monte Carlo, čítající 70 kusů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Popular Sport Monte Carlo

Posuňme se ovšem o několik dekád dopředu. Byl to právě rok 2011, kdy Škoda vůbec poprvé přišla na trh s Fabií Monte Carlo. Docela obyčejný design tehdy dvojkové Fabie tak rozjasnily třeba černé detaily karoserie, černé vnitřky světel, speciální provedení interiéru nebo specifické plakety, dávající najevo příslušnost k edici. U lidí, kteří chtěli od Fabie něco trochu extra, slavila edice úspěch, a tak se Monte Carlo zanedlouho rozšířilo do dalších modelů. Konkrétně se jednalo o nejmenší Citigo, o Rapid včetně verze Spaceback, ale relativně krátce taky o Yeti.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti Monte Carlo

Jenomže tady odkaz na závodní úspěchy na jedné z nejznámějších rallye světa nekončí. Jak Škoda oznámila právě dnes, svoji Monte Carlo variantu dostanou i nové modely Scala  a Kamiq, vycházející z jedné platformy. A co to pro ně znamená? V první řadě celou řadu hezkých černých detailů, kontrastujících na karoserii. Černé bude třeba okolí mřížky chladiče a drobnosti na spodku předního nárazníku, ale Kamiq získá i černé střešní nosiče a objeví se taky specifický interiér.

Foto: Škoda Auto

Interiér Fabie Monte Carlo

Coby vrcholný model budou novinky Monte Carlo dodávány s nejvyšším stupněm výbavy. Premiéra obou vozů proběhne příští měsíc na autosalonu ve Frankfurtu, ceny i datum začátku prodeje se dozvíme krátce poté.

Reklama

Načítám