Hlavní obsah

Škoda rozjela výrobu nové Octavie čtvrté generace

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia ve výrobě

Jen pár týdnů po mezinárodní premiéře, která se s veškerou pompou odehrála 11. listopadu v Národní galerii ve Veletržním paláci, byla včera spuštěna výroba nové generace Škody Octavia. Čtvrtá moderní Octavia vchází na trh do pozice bestselleru automobilky a lze docela dobře předpokládat, že si tuto pozici udrží i výhledově.

Článek

400 000 kusů. Přibližně tolik vozů se prodá každým rokem, což dělá z Octavii jeden z nejprodávanějších vozů daného segmentu v Evropě, a dokonce celkově nejprodávanější kombík starého kontinentu. Od roku 1959 – tedy i při započtení původní „veteránské“ Octavie, vyráběné mezi lety 1959 a 1971 – Škoda prodala celkem 6 500 000 kusů.

Foto: Škoda Auto

Zasazování čelního skla do karoserie je ještě na lidech. Velkou spoustu práce už ale převzaly roboty

Výroba nové generace, vcházející na trh právě v těchto dnech, byla spuštěna včera, tedy 28. listopadu, v hale M13 v domácí Mladé Boleslavi. Za účelem zavedení nové Octavie do výrobního programu byla příslušná linka patřičně modernizována a robotizována. Celkem se zde vyrobí 1 150 Octavií každý den.

Foto: Škoda Auto

1 150 aut denně je slušné číslo, přesto se však bude na Octavii zpočátku čekat

Co k Octavii ještě říci? Snad jen to, že je hezčí (a skutečně – i vy, naši čtenáři, jste v anketě ve velkém článku o Octavii zvolili téměř z 80 % možnost „Krása!“), vybavenější, bezpečnější, praktičtější, a tak dále. Ceny začínají na částce 456 900 korun (v anketě v článku o cenách jste zase nejčastěji volili možnost „U Škodovky se asi zbláznili!“) a nejrychlejší první zákazníci si svůj vůz převezmou ještě letos do konce roku, takže si ji možná stihnou nadělit pod stromeček. První testovací modely na osobní okoukání, osahání a svezení, dorazí k dealerům na konci ledna.

Reklama

Související témata:
Načítám