Hlavní obsah

Škoda přináší nové služby mobility pro všechny

Foto: Škoda Auto DigiLab

„Tati, odvezeš mě za kamarády do města?“ „Mami, potřebuju do obchodu, zavezeš mě tam?“ Pokud máte rodinu, určitě tyhle situace znáte – a nejspíš vás taky moc nebaví dělat vašim dětem neplaceného taxikáře. Škoda vám nyní nabízí příležitost, jak vaši pozici zrovnoprávnit.

Článek

Každá zábava něco stojí, takže když si pořídíte děti, ruku v ruce s nimi přichází spousta povinností – živit je, šatit, vzdělávat a bavit, snažit se je nezabít, když zlobí. A taky je všude vozit, dokud nejsou dost staré na to, aby jezdily samy hromadnou dopravou. Tím nemyslíme jen do školy a ze školy, ale také na všechny koníčky a zájmové aktivity, na nákupy, za kamarády… a to všechno zadarmo. Jste zodpovědný rodič, vaši hrdí potomci očekávají, že jim budete sloužit. Smiřte se s tím.

Nebo taky ne! Teď totiž díky mobilní aplikaci od digitální divize Škoda Auto máte konečně šanci z únavného údělu rodiče získat i nějaké ty benefity ve svůj prospěch – nově totiž můžete nechat děti za své služby platit domácími pracemi. Aplikace vám změří délku jízdy a podle dohodnutého ceníku domácích prací vyhodnotí, kolik toho vaše ratolest musí doma udělat, aby splatila dluh svému obětavému řidiči. Jen je škoda, že už aplikace neumí vymáhat, aby váš potomek smluvené úkoly v reálu skutečně vykonal…

Nu, pojďme si přiznat, že tato aplikace je sice dobrá hračka, když chcete děti naučit, aby si víc vážily vaší starostlivosti, ale neřeší situace, kdy prostě nemáte čas, abyste svým dětem pomohli. Proto je tu výrazně serióznější a profesionální služba CareDriver, která se po dvou letech etablování v Německu (začínala v Mnichově, později se rozšířila i do Hamburku) konečně dostává také do České republiky, konkrétně do Prahy.

Princip je jednoduchý – prostě si (přes web, mobilní aplikaci nebo telefonicky) objednáte vůz (Octavia Combi) s řidičem, který bude ochotně nápomocen, v čem bude třeba. Vyzvedne děti ze školy, doveze nemohoucí (zdravotně postižení nebo jinak omezení) do nemocnice nebo seniory třeba na nákup. Služba bude zpoplatněna dle doby jejího využívání, v ceně je standardně i trasa v délce 20 km.

Foto: Škoda Auto DigiLab

Že se na osobu, která pečuje o vaše blízké, můžete zcela spolehnout, je vážně neocenitelný přínos služby

Zní to podobně jako taxi nebo Uber, ale zásadní rozdíl je v té asistenční osobě za volantem vozu. „CareProfs“, jak jim říkají, totiž nejsou žádní náhodní lidé z ulice, ale pečlivě vybrané zodpovědné osoby, které kromě řidičských zkušeností a trestní bezúhonnosti musí mít také zkušenosti s dětmi a seniory a musí prokázat sociální a komunikační dovednosti. To proto, abyste se na ně mohli zcela spolehnout, že vaše blízké doručí včas a v pořádku tam, kam mají. A to je v dnešním světě naprosto neocenitelné!

Reklama

Související témata:
Načítám