Hlavní obsah

Škoda Octavia už zná svůj ceník – začíná se na 456 900 Kč

Foto: Škoda Auto

Čtvrtou generaci Octavie, nejprodávanějšího auta v ČR a jednoho z nejoblíbenějších v celé Evropě, jsme vám již představili ze všech možných úhlů a světových stran. Už jste se mohli zakoukat do jejího designu, obdivovat její interiér, žasnout nad technickými novinkami a rozumovat o dostupných motorizacích, ale to nejdůležitější – ceny konkrétních specifikací – zůstalo tajemstvím. Až dosud!

Článek

Nebudeme vás napínat, ceny nové Octavie začínají na vcelku přívětivých 456 900 Kč – za tolik pořídíte verzi liftback s motorem 1,0 TSI (110 koní) a 6stupňovým manuálem ve střední výbavě Ambition (základní Active nejspíš nebude na českém trhu k dispozici, jako je tomu u ostatních modelů). Jenže problém je, že tato specifikace bude k dispozici až v polovině příštího roku…

Výroba čtvrté Octavie totiž startuje neobvykle verzí kombi, liftback pak začne z linky sjíždět až na přelomu března a dubna roku 2020. Omezená bude i nabídka motorizací, kdy jsou ve hře pouhé tři jednotky (1,5 TSI 150 k a 2,0 TDI ve verzi s výkonem 115 koní a manuální převodovkou nebo 150 koní a automatem DSG) a dva výbavové stupně (střední Ambition a vyšší Style). Ve výsledku je tedy aktuální základní cenovka Octavie 636 900 Kč, za které ve výbavě Ambition pořídíte buď motor 1,5 TSI nebo slabší 2,0 TDI, oba stojí stejně.

Foto: Škoda Auto

Naštěstí je Ambition už dost bohatá výbava, zahrnuje totiž například dvouzónovou automatickou klimatizaci Climatronic, 10palcový virtuální kokpit (nahrazující analogové budíky), LED světlomety vpředu i vzadu, 16palcová litá kola, tempomat s omezovačem rychlosti, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozpoznání únavy, 7 airbagů, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a startováním tlačítkem, elektrické ovládání všech oken i vnějších zpětných zrcátek, malý kožený paket, multifunkční volant, 8palcový infotainment Swing s digitálním radiopříjmem, vyhřívané trysky ostřikovače čelního skla a mnoho dalších položek.

Nejvyšší výbavový stupeň Style přidává za příplatek 51 tisíc například bezklíčový přístup KESSY pro všechny dveře, 10palcový infotainment Columbus s navigací, vyhřívané čelní sklo, přední mlhové LED světlomety, 17palcová litá kola, ambientní LED osvětlení interiéru, vyhřívání předních sedadel, zadní parkovací senzory, nebo síťový program s Cargo elementy v zavazadlovém prostoru. Další laskominy z široké nabídky výbavy (například Matrix LED, LED zadní světla s dynamickým blinkrem, ergonomická sedadla, Sound System Canton atd.) si můžete přikupovat jednotlivě, nebo formou výhodných balíčků.

Rok 2020 pak přinese do nabídky nejen verzi liftback a další kombinace motorů a převodovek spolu s pohonem 4 x 4, ale také soft-roadovou verzi Scout, sportovní RS, variantu spalující zemní plyn (CNG) a poprvé taky plug-in hybrid Octavia iV.

Zatím si však musíte vystačit s omezenou nabídkou a sledovat její postupné rozrůstání. Objednávat nové vozy můžete až teď, nebo vyčkejte do 30. ledna, kdy k dealerům dorazí první testovací vozy, abyste si novou Octavii mohli pořádně prohlédnout, osahat a projet. První a nejrychlejší zájemci o Octavii kombi se však svých automobilů dočkají ještě do konce letošního roku. Už běžíte k dealerovi?

Co říkáte na ceny nové Octavie?
Skvělé, už pro ni běžím
4,9 %
Ujde to, je konkurenceschopná
7 %
Na mě je pořád drahá
17,4 %
U Škodovky se asi zbláznili!
70,7 %
Celkem hlasovalo 14862 čtenářů.

Reklama

Načítám