Hlavní obsah

Škoda Octavia RS a Scout odhalena díky úniku renderů

Foto: Octavia Club

Po slavném příchodu čtvrté generace Octavie si Škoda přichystala další velkou premiéru hned dvou nových derivátů v podobě sportovní varianty RS a soft-roadové verze Scout na březnový autosalon v Ženevě. Své tajemství si však nehlídala dost důkladně, proto vám nyní můžeme ukázat jejich podobu díky uniklým renderům.

Článek

Před pár hodinami se na foru českého Octavia Clubu objevily rendery čtvrté generace Škody Octavia v podobě RS a Scout. Jejich pravost je (jako vždy u všech úniků) s otazníkem a některé detaily (starší design znaku VRS, Scout postrádající znak 4x4 na zádi) vzbuzují podezření, ale podoba vozů se zdá tak blízká realitě, že vám je rádi ukážeme. Připravte se však na to, že se produkční vozy mohou trochu lišit.

Design Octavie RS se drží typického receptu – tmavá maska (a další detaily, jako jsou kryty zrcátek), přední nárazník s většími vstupy vzduchu, vzadu odtrhová hrana na kufru (liftback) nebo křídlo prodlužující střechu (kombi), výrazné koncovky výfuku v nárazníku a nad nimi široký pruh odrazky, velká kola a k tomu pár znáčků VRS. Nic překvapivého, ale „eresu“ to i tak sluší. Očekávejte benzinový dvoulitr s turbem a výkonem 245 koní – dynamické parametry se tak asi nebude příliš lišit od končící generace.

Octavii Scout zase poznáte podle stříbrných doplňků ve spodní části předního i zadního nárazníku, které mají ochrannou i dekorativní funkci, stříbrných krytů zrcátek a chromovaných lišt na střeše. Scout bude dostupný pouze v praktičtější variantě kombi vybavené dvoulitrovým turbodieselem s výkonem 150 koní (do budoucna bude pravděpodobně i verze se 190 koni) a pohonem všech kol, zvýšeným podvozkem a krytem chránícím spodek motoru.

Jak se vám obě verze líbí? Znovu upozorňujeme, že se produkční podoba může v detailech změnit, ale tyto rendery dávají poměrně přesnou představu. Jistotu budeme mít hned zkraje března, kdy začíná autosalon v Ženevě, kde se obě novinky oficiálně představí. Těšíte se? My ano!

Foto: Škoda Auto

Nové logo na zádi Škody Octavia RS čtvrté generace

UPDATE

Škoda právě potvrdila naše podezření na možnou nepravost renderů a vypustila do světa první lákadlo na novou Octavii RS – logo VRS je na levé straně víka kufru a je v červeném provedení, což na renderech neodpovídá. Možná nás tedy Škodovka opravdu ještě překvapí...

Jak se vám líbí nová Škoda Octavia RS a Scout?
Vypadají skvěle, hned bych jednu chtěl
67,6 %
Čekal jsem něco zajímavějšího
20,4 %
Vůbec se mi nelíbí
12 %
Celkem hlasovalo 5172 čtenářů.

Reklama

Načítám