Hlavní obsah

Škoda Kodiaq RS – První ostré SUV Škody oficiálně!

Škoda Kodiaq RSVideo: Garaz.cz

 

Právě nyní se v Paříži představilo první české SUV s označením RS, Škoda Kodiaq RS. Pod kapotou ukrývá dvoulitrový turbodiesel BiTDI a zároveň přináší sportovnější styling. My jsme vůz již exkluzivně viděli a natočili pro vás video. Podívejte se na reportáž, kterou pro vás natočili Jakub Urban a Ondřej Chamilla.

Článek

Představení tohoto auta probíhalo již tradičně pěkně postupně. Objevil se nový znak, design kol, skici i sedadla a interiér. Ovšem až nyní si můžeme auto ukázat celé a detailně.

Co již víme delší dobu, je pohon, který Kodiaq RS dostane. Jedná se o dvoulitrový turbodiesel BiTDI se dvěma turbodmychadly a velmi hezkými parametry – 240 koní a 500 N.m. Tato jednotka má premiéru ve vozech značky Škoda a zároveň dělá z Kodiaqu RS model, který má nejvyšší točivý moment mezi všemi škodovkami. Naftová jednotka je spojena se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem DSG a pohonem všech kol.

Podvozek má ve standardu adaptivní tlumiče, ovšem světlá výška se nezměnila. Díky tomu je Kodiaq stále použitelný v lehkém terénu. Celkově je však zavěšení přeladěno pro sportovnější chování v zatáčkách. V základu rovněž dostanete dvacetipalcová kola, alcantarová sedadla či virtuální přístrojový štít, stejně jako celou řadu další bohaté výbavy.

Více ale již zjistíte přímo ve videu, případě v dalších článcích zde, na serveru Garáž.cz

Reklama

Načítám