Hlavní obsah

Škoda Kodiaq pick-up – další kreace šikovných studentů

Foto: Škoda Auto

Školním projektem studentů učiliště Škoda Auto bude Kodiaq pick-up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto vlastními silami postaví unikátní auto na bázi sériového modelu Škoda. Letos se koná už šestý ročník projektu a výsledkem bude Kodiaq upravený do praktické verze pick-up. To nezní jako další zbytečný a otravný školní projekt, že?

Článek

Co jste ve škole dělali vy? My jsme většinou dlouhé hodiny seděli na zadku a poslouchali nudné výklady, psali zbytečné seminárky, četli si pod lavicí, rušili povídáním a smíchem, a hlavně počítali vteřiny, aby už konečně zazvonilo. Rozhodně jsme v rámci výuky nestavěli žádná auta! Proto studentům ze škodováckého učiliště upřímně závidíme, jak praktickou a zábavnou mají výuku.

Jde už o šestý ročník studentského projektu (všech 5 dosavadních kreací si můžete prohlédnout v galerii výše), kdy vybraní žáci (letos se jich zapojilo 35, z toho 29 žáků a 6 žákyň) na bázi sériového modelu vymyslí, navrhnou a postaví jedinečnou designovou kreaci, na které si prakticky vyzkouší své znalosti a osvojí nové dovednosti včetně spolupráce v týmu. Samozřejmě v tom nejsou úplně sami – pracují pod vedením učitelů a radí jim zkušení experti přímo z automobilky.

Třeba design vznikal pod dohledem šéfdesignéra automobilky Olivera Stefaniho, takže SUV Kodiaq přepracovaný na dvoudveřový pick-up má pěkně ostře řezané rysy a výrazné designové prvky (odmyslete si ta absurdně velká kola, monster truck to nejspíš nebude). Jasně, že bude trochu přehnaný a přezdobený, ostatně jako všechna ostatní studentská auta – což je ale dobře, že se studenti při návrhu mohou trochu odvázat a nemusí se držet nudných konvencí sériových aut.

Víc než designové skici nového Kodiaqu pick-up nám však Škoda zatím neukázala, na hotové auto si musíme počkat do června, kdy bude oficiálně představeno. Jste zvědaví?

Reklama

Načítám