Hlavní obsah

Škoda Kamiq si hraje na sport ve verzi Monte Carlo

Foto: Škoda Auto

Ve Frankfurtu bude mít tuzemská Škoda hned dva sportovní modely. Ale slovíčko sportovní si dejte raději do uvozovek. Po nedávném představení modelu Scala Monte Carlo přichází crossover Kamiq se stejným označením. Vlastně… stejné je na něm skoro všechno!

Článek

Takže začněme tím nejdůležitějším na samém začátku, ať to máme hned vyřízené. Žádný nový motor, žádné navýšení výkonu. Ne, nic takového se zkrátka nekoná, Kamiq Monte Carlo je v podstatě jen vrcholný stupeň výbavy, nic víc, nic méně. Podobně jako u Scaly, i tady se jedná výlučně o design.

„Kamiq je typické SUV značky ŠKODA, zároveň ale díky originálním designovým prvkům, jako jsou dělené přední světlomety, zdůrazňuje vlastní tvář. Černé designové prvky verze Monte Carlo posilují svébytný charakter a díky nim je ještě atraktivnější pro mladší cílové skupiny zákazníků,“ píše v tiskovém prohlášení Škodovky šéfdesignér značky Oliver Stefani. A dodává: „Sportovní vzhled, odvolávající se na naše úspěšné soutěžní vozy, a praktičnost tohoto chytrého městského SUV tvoří dokonalou kombinaci.“

Když se podíváte na fotky, poznáte rozdíl na první pohled. Kamiq Monte Carlo nabídne černé lesklé detaily karoserie, černý nápis na víku kufru, černé ližiny, diodová světla a vydařená 17 či 18palcová kola. V interiéru jsou změny ještě výraznější. Sportovně tvarovaná sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami mají odvážný design a výrazné tvarování, sportovní volant je potažený černou kůží a je prošitý červenou nití, všímavé oko zaregistruje i kovové pedály, černý strop, speciální koberečky a označení na prahových lištách. Tohle vše má přesně i Scala Monte Carlo.

Škodovka zmiňuje, že Kamiq je po modelu Yeti druhé SUV v historii značky ve sportovním provedení Monte Carlo. Odkazuje se tím na úspěchy značky na slavné rallye a teď už označuje i očekávanou velkorysou výbavu.  Úplně prvním autem s označením Monte Carlo pak byla limitovaná série modelu Popular z roku 1936.

Kamiq Monte Carlo bude k mání se všemi motory v aktuální nabídce a stejně jako Scala bude představen již za pár dní na autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Načítám