Hlavní obsah

Škoda Kamiq Scoutline: dobrodružnější vzhled, ale bez 4x4

Foto: Škoda Auto

Mladoboleslavská Škoda představila novou výbavovou linii pro model Kamiq. Jmenuje se Scoutline a přináší hlavně decentní designové změny - pohon 4x4 ani u této verze nečekejte. Kamiq Scoutline se poprvé naživo ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě.

Článek

Co se změnilo je zřejmé na první pohled. Zejména jde o černé lemy blatníků, které malému SUV dodávají dobrodružnější vzhled. Dalším prvkem jsou stříbrně lakované detaily, konkrétně zpětná zrcátka, přední spoiler, ližiny a střešní nosič. Standardem jsou tónovaná boční a zadní skla (rámy oken jsou vždy ve výbavovém stupni Scoutline chromované).

Foto: Škoda Auto

Kamiq Scoutline poznáte podle výrazných doplňků ve stříbrné barvě

Základem jsou sedmnáctipalcová hliníková kola Braga, za příplatek pak můžete mít osmnáctipalcová kola Crater v leštěném antracitovém odstínu. Standardem pro Kamiq Scoutline jsou full-LED zadní světlomety a plaketa s označením modelu.

V interiéru pak najdete nové dekorační lišty – buď jde o napodobeninu jasanového dřeva nebo lze mít broušený dekor (a ventilační otvory z plastu připomínajícím chrom). Pedály mají standardně hliníkové nášlapy. Sedačky mají specifický potah, jde o kombinaci prodyšné látky ThermoFlux a mikrovlákna Suedia.

Volant, páka ruční brzdy i hlavice řadicí páky jsou potaženy kůží. Pokud bude zákazník chtít, strop může být v černém provedení. Prostor pro nohy a vnitřní kliky jsou podsvíceny bílým, červeným nebo oranžovým osvětlením z diod. Na přání může být strop interiéru potažen černou látkou.

Mladoboleslavská automobilka zatím cenu za nový výbavový stupeň nekomentovala. Více se tak patrně dozvíme hned zkraje března, kdy začíná slavný ženevský autosalon. Do prodeje zamíří Kamiq Scoutline letos v létě. Nabízet se bude pro všechny motorizace jako u běžné verze, včetně CNG varianty.

Reklama

Načítám