Hlavní obsah

Škoda Kamiq odhaluje interiér podobný Scale

Foto: Škoda Auto

Interiér Škody Kamiq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár měsíců poté, co Škoda kousek po kousku odhalovala nový hatchback Scala, zažívá svoje chvilky slávy i připravované městské SUV Kamiq. Vůz tohoto názvu jezdí od půlky loňského roku v Číně, ovšem pro náš trh se bude jednat o zcela nový model. Definitivní podobu můžeme zatím pouze odhadovat podle skic a zastřeného čelního pohledu, ovšem interiér dnes Škoda odhalila v plné kráse.

Článek

Jak ukazuje fotografie, Kamiq se stává druhým modelem Škody, využívajícím koncepci „volně stojícího displeje“. V praxi to znamená, že dotykový displej infotainmentu s dotykovými tlačítky už není opticky zabudován do palubní desky, ale vyčnívá z prostřední části dekoru. Mnoho lidí považuje tohle řešení, které se objevuje u nových aut stále častěji, za neestetické, protože vypadá, jako kdyby někdo dal displej až do hotového interiéru. My ovšem nemáme výhrad. Vystouplý displej je výš, lépe na očích a tím pádem i lépe po ruce.

Ze snímku je vidět taky digitální přístrojový štít o úhlopříčce 10,25 palce, sedadla čalouněná příplatkovým mikrovláknem Suedia nebo tlačítka ovládající elektrickou clonu velké panoramatické střechy.

Detailní pohled na zadní sedadla nebo kufr sice Škoda zatím nenabídla, ale v tiskové zprávě padlo několik rozměrů. Na modulární platformě MQB má Kamiq rozvor 2 651, což by mělo znamenat dostatek místa pro kolena zadních pasažérů. Zavazadelník pojme 400 litrů ve standardním postavení sedadel, potažmo 1 395 litrů po sklopení zadních opěráků.

Kompletní odhalení Kamiqu proběhne na ženevském autosalonu. Ten začíná za necelý měsíc 5. března.

Reklama

Načítám