Hlavní obsah

Škoda 1100 OHC - Český supersport, který jezdil 200 km/h

 

Dnes vám můžeme exkluzivně představit tři nádherné legendární auta včele s naší domácí krásnou Škodou 1100 OHC, závodním otevřeným spiderem, který se měl zúčastnit závodu 24 hodin LeMans.

Článek

U příležitosti 50 výročí závodu Zbraslav - Jíloviště jsme pro naše fanoušky připravili živé vysílání se třemi veterány, jako takovou malou ochutnávku ke zmíněnému závodu, který v letošním roce slaví padesáté narozeniny. Naše redakce, respektive posádka Jakub Rejlek - Jakub Urban se tohoto závodu zúčastní ve francouzském speciálu Bugatti T37. Do závodu odstartují v sobotu 9.9.

Kromě všem známé Bugattky máme u hotelu Cinema Palace také závodní speciál, který byl vyvinut a také vyroben v automobilce Škoda. Model 1100 OHC měl nahradit úspěšný vůz 1101 Sport, který legendární francouzský vytrvalostní závod absolvoval. Nová závodní škodovka byla vyrobena pouze ve čtyřech kusech. Dva v provedení kupé a dva jako spider. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Třetím vozem je Duesenberg Model J Murphy, americký luxusní vůz, který měl překonávat evropské ikonu luxus Rolls Royce a Bentley. Tento velký americký luxusní vůz pochází z druhé poloviny dvacátých let a pod svojí dlouhou kapotou má tradiční atmosférický osmiválec s výkonem 269 koní. Více informací najdete ve videu. 

Reklama

Načítám