Hlavní obsah

Sídlo à la Batman? Sousedi všechna vaše auta nebudou chápat

Foto: Kay & Burton

Taky jste toužili se cítit jako Batman, když se vracíte domů z práce?

Asi každý z nás má určitou představu o ideálním bydlení. Pro někoho je neodmyslitelnou součástí bydlení snů například velký bazén, obrovská zahrada s výběhem pro koně nebo třeba vlastní bar s kulečníkovým stolem, kde se dá trávit volný čas s kamarády. U automobilových nadšenců se takovéto bydlení samozřejmě odvíjí od pořádné garáže.

Článek

Jasně, v ideálním domě automobilového maniaka by s největší pravděpodobností celé přízemí tvořila jedna velká garáž. V takové garáži by se pochopitelně nacházely jedny z nejkrásnějších vozů na světě, ale co se týká garáže jako takové, málokoho by asi napadlo inspirovat se ve světě „stříbrného plátna“. Nebo dokonce rovnou slavného komiksového superhrdiny. Nebo snad tajného agenta Jejího Veličenstva? To už necháme na vás…

Pokud jste se někdy při odjezdu do práce nebo při návratu domů zatoužili cítit jako Batman, už nemusíte hledat dále. Toto sídlo s pozemkem o ploše 743 metrů čtverečních má garáž umístěnou nejen pod běžnou obytnou plochou, ale rovnou v podzemí! A podle realitní společnosti Kay & Burton, která nemovitost nabízí ke koupi, má garáž kapacitu 6 až 8 vozidel. Tedy nejen, že byste tam zaparkovali většinu (nebo alespoň polovinu) svých vysněných vozů, ale ještě byste začali jízdu – ať už cestu do práce nebo čistě vyjížďku pro radost – opravdu ve velkém stylu!

Realitní společnost se v inzerci touto vychytávkou kupodivu příliš nechlubí, ale úvodní fotografie vlastně hovoří za vše. Na druhou stranu je evidentní, že běžný kupující by asi nevybíral luxusní sídlo jen podle garáže. My ovšem ano.

Jenže kdo by dolal takto stylovému vjezdu? Nejlepší na tom je, že „vrata“ od garáže jsou po většinu času skryta – částečně proto, že tam fyzicky žádná nejsou. Neboť v tomto případě ovladač od garáže zvedne celý, přibližně dva metry široký pruh dvora a následně odhalí komunikaci vedoucí až do podzemí vily. Ano, řada z vás může namítnout, že to není nezbytně nutné. Vlastně je to čistě z praktického hlediska naprosto zbytečné. Ale na druhou stranu, takto vám návrat domů nikdy nezevšední – člověk by se najednou těšil domů o to víc. Už jen pro to opojení cítit se alespoň na chvíli jako Bruce Wayne. Nebo James Bond, chcete-li.

V inzerci pak stojí, že vila má celkem tři ložnice a stejný počet koupelen, takže ona ta myšlenka s „trávením volného času“ s přáteli taky úplně neodpadá. Samozřejmě tu stále jsou jedny nebo dvě „ale“. To první je, že „informativní“ cena nemovitosti je na stránkách mezi 11,2 a 12 miliony, ehm, dolarů. Tedy okolo 270 milionů Kč.

Dalším potenciálním zádrhelem může být i fakt, že dům se nachází v australské Victorii, což je lidově řečeno „trochu z ruky“. Nicméně i přes enormní cenu a umístění na opačném konci světa nám nic nebrání v tom, abychom snili o dni, kdy i my jednou zaparkujeme své auto, případně auta jako Bruce Wayne, resp. nový budoucí majitel této nemovitosti. Když už jsme u toho – jaká auta byste tam zaparkovali vy?

A ještě poznámka na závěr, a to nikoliv pod čarou: Při dokončování editace článku jsme se na stránkách společnosti dozvěděli, že dům je prodán. Za kolik přesně, to nám ovšem není známo. Ale šlo to docela rychle…

Reklama

Související témata:
Vila
Načítám