Hlavní obsah

Shatsu Track Bash 02 Sosnová: Japonsky a bokem

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autodromu v Sosnové se pořádá hodně trackday dní, ale nás baví především ty, které pořádá Driving Academy Martina Semerády. Ten se tentokrát spojil s s webem a výrobcem originálního oblečení s automobilovou tématikou (konkrétně japonskou scénou) Shatsu a připravili jednodenní trackday pro příznivce jízdy bokem, japonských i nejaponských sportovních aut.

Článek

Martin Semerád se svoji Driving Academy je v pořádání takových akcí už hodně zkušený a snaží se přinést zajímavý program s doplňkovými službami, mezi které patří pronájem závodních či driftovacích aut. Tentokrát byl plán, že akce začne v 9:00 a dopoledne dojde ke zpestření v podobě kropení celé tratě, aby si jízdu užili příznivci zadokolek. Odpoledne pak už měla zůstat trať suchá a mělo se začít jezdit na čas. Ale jak už to tak bývá, plán je plán a realita tomu mnohdy neodpovídá. Počasí se prostě poručit nedá a tak po dopoledním kropení přišel obrovský liják, takže příznivci pohonu zadních kol se radovali, ale milovníci atakování časové mety už méně. 

Foto: Archiv Garáž.cz

I přesto panovala na akci pohodová atmosféra, všichni se bavili a výhodou bylo, že si majitelé sportovních aut nezlikvidovali tolik pneumatik, jako kdyby se jezdilo pouze na suchu a za horkého počasí. Výhodou téhle akce bylo množství aut vypouštěných v jeden moment na trať. Maximum bylo stanoveno na 10 tak, aby si každý mohl užít svoji jízdu a nedocházelo k nějakým karambolům nebo strkanicím. A taky to tak vycházelo. Na jízdu se vůbec nečekalo a co se na akci ukázalo za auta? Většinou tu jezdili bavoráci a japonci v podobě Mazdy MX-5, Toyoty AE86 či Nissanu S14. K vidění byla také jedna Fiesta ST, Porsche Cayman nebo Subaru Impreza STI. 

Reklama

Načítám