Hlavní obsah

Zkuste dovolenou u moře jinak. Truck Surf Hotel je luxusní obří obytňák, který si můžete pronajmout v Portugalsku a Maroku

Foto: Truck Surf Hotel

Truck Surf Hotel založil už v roce 2017 portugalský pár Daniela Carneiro a Eduardo Ribeiro, služba je dostupná v Portugalsku a Maroku, díky čemuž funguje téměř po celý rok.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozmanitost trhu s obytnými vozy je v posledních letech opravdu pozoruhodná, že lidská představivost a tvořivost nezná mezí, dokazuje projekt z Portugalska. Mladý pár surfařů přišel se zcela netradičním konceptem obytného vozu – pojízdným hotelem Truck Surf Hotel.

Článek

Trh s obytnými vozy rok co rok přináší nová řešení, technologie a další vynálezy. Obytných vozů je dnes celá řada a některé se dokonce dají přirovnat k pojízdným domům. Přesto platí, že lidská fantazie a tvořivost nezná mezí – což dokazuje tento revoluční koncept obytného vozu, který se ze všeho nejvíce z hlediska principu a využití blíží pojízdnému hotelu.

Tato služba se jmenuje Truck Surf Hotel a vznikla v červenci 2017, kdy se poprvé představila na veletrhu Motor Beach Festival ve španělském městě La Espasa. Zakladateli jsou Daniela Carneiro a Eduardo Ribeiro, pár z Portugalska, který patří k vyznavačům outdoorových a adrenalinových sportů.

Jakožto vášniví surfaři cestovali v letech 2015-2016 po různých lokalitách ve svém obytném voze, převážně šlo o destinace ležící na pobřeží Portugalska a Maroka. Jejich vášeň k cestování, moři a venkovním sportům je nakonec zavedla až k nápadu přijít s revolučním konceptem obytného vozu jménem Truck Surf Hotel, který pro podobně naladěné lidi představuje v mnoha případech ideálně strávenou aktivní dovolenou.

Foto: Truck Surf Hotel

Truck Surf Hotel má všechno, co je potřeba k přenocování a přípravě teplé snídaně, řadí se tedy do kategorie BnB neboli Bed and Breakfast.

Základem je dvounápravový nákladní vůz Mercedes Actros 1832 s pohonem jedné nápravy, o nějž se stará naftový šestiválec o výkonu 235 koní, a celková hmotnost této stavby je 18 tun. Délka ve složeném stavu činí 11,2 metru, šířka je 2,55 metru a výška činí téměř přesně 4 metry.

Když vůz zaparkuje u pláže, může díky hydraulice povyrůst, a zvětšit tak vnitřní prostor – výška na 6,5 metru a šířka na 4,4 metru. Samotná konstrukce obytné části je potom z ocelového trubkového rámu, ten je potom opláštěn zdmi z 12 mm silných sklolaminátových desek vyplněných izolací.

Celá konstrukce je velmi dobře promyšlená a disponuje kompletní sociální vybaveností díky vodoinstalaci a topení. Vůz má vlastní zásobník na pitnou vodu o kapacitě 500 litrů, studená a teplá voda jsou tedy dostupné i v koupelně. Nechybí ani odpad, kterým putuje odpadní voda do druhého 150litrového rezervoáru umístěného v podlaze. K dispozici je pochopitelně moderní vybavení jako kuchyňka nebo 5G wifi router.

Společnost uvádí, že 6 z 10 rekordů největších vln bylo zaznamenáno právě v Portugalsku, není tedy překvapením, že zde působí Truck Surf Hotel po většinu roku – od dubna do června na jižním, od července do října na severním pobřeží Portugalska. Společnost však nezahálí ani v chladných měsících – od listopadu do února totiž okupuje pobřeží Maroka.

Celkem je k dispozici pět místností, všechny jsou klimatizovány a z důvodu maximálního využití prostoru se ve čtyřech z nich nachází patrové postele, jedna se však může pochlubit i plnohodnotnou manželskou postelí. Součástí služby je i vybavení pro surfování a další outdoorové sporty, kromě pláží je totiž možno navštívit horské oblasti nebo národní parky.

Zakladatelé službu doporučují především cestovatelům-samotářům, protože tento koncept „vytváří příležitosti a prostředí k navazování nových přátelství a známostí“. Týdenní pobyt v Maroku vychází na 499 eur (asi 12 tisíc Kč), týdenní pobyt na portugalském pobřeží pak vyjde na 614 eur (zhruba 15 tisíc Kč). Služba si už získala spoustu příznivců a v roce 2021 vznikl dokonce model od značky LEGO.

Reklama

Načítám