Hlavní obsah

Tenhle největší obytňák na světě kdysi vlastnil Will Smith

Foto: Anderson Mobile Estates

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Will Smith při natáčení oblíbených filmů bydlel ve velkém stylu. Jeden z nejvýdělečnějších hollywoodských herců si nechal postavit majestátní obytný přívěs, jenž se obytným prostorem vyrovná i menším domům a nabídne luxusnější komfort než většina pětihvězdičkových hotelů. A co je nejlepší? Nyní v něm můžete přespávat i vy, ale není to levný zážitek.

Článek

Akční série Mizerové, sci-fi Den nezávislosti nebo životopisný snímek Štěstí na dosah – všechny tyhle hollywoodské trháky mají jedno společné. Ve všech si roli hlavního hrdiny zahrál americký herec Will Smith. Není tajemstvím, že filmové hvězdy při tvorbě velkých filmů tráví nespočet hodin mimo domov, a proto si pořizují druhé domovy v podobě luxusních obytných aut, v nichž po celodenním natáčení mohou složit kosti a užít si soukromí.

V minulosti jsme viděli spoustu velkých a přepychových obytňáků, ale ani jeden z nich se ani zdaleka nepodobal tomu, jaký si nechal postavit Will Smith, jakožto jeden z nejvýdělečnějších hollywoodských herců, producent a rapper. Jmenuje se Anderson Mobile Estate, protože jej navrhl muž jménem Ron Anderson, a jedná se o plnohodnotný návěs s výsuvnými bočnicemi a zvedací střechou, vytvářející druhé patro.

V kompletně „rozloženém“ stavu poskytuje 111 metrů čtverečních obytného prostoru, čímž se podobá menšímu domu, a podle představení ve zveřejněném videu se honosí titulem největšího obytného vozu na světě, přičemž s cenou přesahující 54,5 milionu korun pak bude i jedním z těch nejdražších. Vývoj dvoupatrového obytného návěsu na dlouhé cestování rozhodně nebyl levný, ale velkou část astronomické hodnoty ukrojilo i vysoce luxusní vybavení interiéru.

Hollywoodský herec na svém majestátním obytňáku nijak nešetřil – zhruba 2,7 milionu korun zaplatil za žulové povrchy a dalších necelých 4,5 milionu korun zaplatil za samotnou kuchyň. Bohatá elektronika se čtrnácti obrazovkami je pouhou špičkou ledovce a v celém interiéru nechybí dřevo, kůže ani spousta chytrých řešení.

V současnosti je zřejmě největší obytňák na světě opět ve vlastnictví svého tvůrce a již nebude sloužit jen filmovým hvězdám, ale během dovolené v Americe si jej můžete pronajmout i vy – hollywoodský životní styl je k dispozici k pronájmu za nezanedbatelnou částku v přepočtu 197 tisíc korun za noc.

Reklama

Související témata:
Will Smith
Načítám