Hlavní obsah

Sníte o velkém obytňáku, ale děsí vás parkování? Beauer 3XC se po zaparkování zvětší trojnásobně

Foto: Beauer

Jak u obytných vozů spojit co nejmenší vnější rozměry s co největším vnitřním prostorem? Francouzský výrobce Beauer představuje svou chytrou teleskopickou konstrukci na podvozku standardní evropské dodávky, která se umí zvětšit až trojnásobně a umožní přespání až pěti dobrodružným nadšencům do kempování.

Článek

Co je pro naprostou většinu nadšenců do kempování jedním z nejvýznamnějších parametrů při nákupu nového obytného vozu? Prostornost. Asi se shodneme, že obytného prostoru není nikdy dost. Udělat obrovský a prostorný obytňák přitom není žádná věda, ale jak to spojit s pohodlím pro většinu řidičů, snadnou ovladatelností i manévrovatelností a nenáročným parkováním?

Vyřešit se to rozhodl francouzský výrobce Beauer. Ten v loňském roce představil unikátní rozšiřující se obytný přívěs jménem 3X a letos na něj navazuje představením chytré teleskopické konstrukce a obytné nástavby přímo na vozidle. Evoluci 3XC však nenamontujete na populární pick-upy, potřebujete podvozek standardní evropské dodávky se samostatnou kabinou a plochou podlahou.

Foto: Beauer

Chytrou teleskopickou konstrukci si výrobce nejprve vyzkoušel na obytném přívěsu Beauer 3X

Ve složeném stavu to bude obytný vůz o velikosti klasické dodávky, a když před kempováním vysunete obytné moduly po obou stranách, budete žít v obytném prostoru o necelých dvanácti metrech čtverečních. Vysouvání teleskopických bočnic navíc není žádná námaha, protože je ovládáte elektricky a jsou podepřeny na obou stranách.

Obytná nástavba Beauer 3XC ubytuje až pět osob. Uvnitř najdete kombinaci obývacího pokoje a jídelny s kuchyní, vybavenou mikrovlnnou troubou, lednicí, dřezem, dvouplotýnkovým sporákem a spoustou úložných prostorů. Ve třetím modulu je ložnice s dvoulůžkem, přičemž malý prostor mezi ložnicí a kuchyní funguje jako koupelna s volitelnou sprchou a přibližně 20litrovou nádrží na čistou vodu.

Francouzský výrobce Beauer pak pro svou teleskopickou obytnou nástavbu nabízí širokou škálu vybavení, včetně vytápění a klimatizace pro celoroční provoz. Vytápění se řeší elektřinou nebo plynem a lze přidávat i větší nádrže na čistou a odpadní vodu. Dalšími možnostmi jsou solární panely, integrované schůdky nebo stojany na jízdní kola.

Bauer prodává model 3XC jako kompletní obytný vůz se základní cenou od 1,63 milionu Kč za dodávku s jednou řadou sedadel.

Reklama

Související témata:
Načítám