Hlavní obsah

Obytná vestavba za 380 tisíc: Zlaté české ručičky opět dokazují, že bydlík nemusí být jen pro boháče

Foto: FULLVANS

Umíte si představit, že se profesionální závodník vrhne do výroby vlastních obytných dodávek? Okruhový jezdec Petr Fulín uvádí na evropský trh novou obytnou vestavbu Siesta pro nejpopulárnější dodávky v Česku a láká na rychlou dobu dodání i nízkou cenu. Za 380 tisíc Kč vdechne dosluhující dodávce novou duši a majitele s ní čekají nové nezapomenutelné zážitky.

Článek

K bohatým zkušenostem s pravidelným životem v obytných autech přijdete různými cestami. Od dětství jezdíte kempovat s rodiči po Česku i do zahraničí, při svobodném studentském životě se rozhodnete pro co nejlevnější poznávání okolních zemí a nebo si ve stejném věku řeknete, že vaším životním snem je automobilové závodění a zkusíte si jej splnit. Jen málokdo z nás si totiž uvědomuje, kolik času profesionální závodníci reálně tráví v obytných autech na evropských i světových tratích.

A jedním z nich je i Petr Fulín, v dnešních dnech jeden z nejznámějších českých jezdců na evropských okruzích. Během své závodnické kariéry si připsal vítězství i umístění na „bedně“ v šampionátech cestovních vozů. Jenže i závodění se musí velkoryse financovat, a tak se se vzrůstající popularitou obytných dodávek odhodlal přijmout další velkou výzvu. Jako rozený Plzeňák se usadil nedaleko dálnice D5 a koncem loňského roku tam založil společnost Fullvans zabývající se profesionální výrobou českých obytných vestaveb pro nejpopulárnější dodávky.

Foto: FULLVANS

Obytná vestavba Siesta je navržena pro nejoblíbenější modely dodávek v Česku a je k dispozici pro velikosti L2H2 a L3H2

Od začátku se věnuje zejména sériové výrobě kompaktních obytňáků pro německého výrobce Clever a v dnešních dnech přichází na český i evropský trh s vlastní značkou Fullvans. A nás vřele pozval, aby nám detailně ukázal svou moderní a kvalitní vestavbu, jaká je doslova snem všech skromnějších kemperů. V momentální situaci na trhu s obytnými vozy, kdy je všechno vyprodané a čekací lhůty jsou dlouhé, navíc láká na jednoduchou dostupnost dodávek na přestavbu, rychlost dodání do pouhých 30 dnů, výbornou investici i překvapivě výhodnou cenu.

Koncepce interiéru i vybavení jako v normálním velkém obytňáku

Nejnovější obytná vestavba se jmenuje Siesta a odkazuje na španělskou odpočinkovou tradici. Jak sám Fulín dodává, nabízí vám všechno, co pro přespání v obytňáku potřebujete. Se svými dlouhodobými zkušenostmi v různých obytných vozech je v tomhle světě doslova jako doma a ví o čem mluví. A abychom vám společně ukázali, jakou standardní výbavu v odborně vyvinuté obytné vestavbě najdete, pojďme si ji přiblížit.

Foto: FULLVANS

Unikátní vestavbu si ve Fullvans sami vyrábějí a následně montují do dodávek. Měsíčně jich zvládají zkompletovat přibližně 25

Začněme u technického základu a velikosti. Tato obytná vestavba je ideální pro všechny moderní dodávky značek Citroën, Peugeot, Fiat a Opel ve velikostech L2H2 a L3H2. Pro zachování co nejlepšího komfortu přespávání i plnohodnotného kempování je navržena jako dvoumístná, v delší konfiguraci L3 až třímístná. České obytné dodávky jsou standardně vybaveny nezávislým 2 kW naftovým topením a elektrickou sítí se 100 Ah akumulátorem, venkovní přípojkou, LED osvětlením i 230 V a USB zásuvkami.

Všechny přestavěné dodávky současně disponují kompletním interiérem jako velké obytňáky, a dokonce i podobně navrženým. Kuchyňku s jídelním koutem jednoduše přeměníte na lůžkovou část pro až tři lidi, podle velikosti dodávky, a v oddělené kabince najdete koupelnu se sprchovým koutem, umyvadlem i zvenku vyjímatelnou WC kazetou Thetford. Pro co nejdelší bydlení je vám k dispozici 70litrová lednice s mrazákem a oboustranným otevíráním nebo nádrže na 45 litrů čisté vody a 90 litrů odpadní vody.

Už slušnou základní výbavu si následně můžete ještě zlepšit volitelnými prvky. Ty přidávají další okna v obytném prostoru nebo upravují barvu dekoru a tvary překližkové vestavby. Vylepšit si můžete i technické zázemí a připlatit si za samostatný bojler nebo nezávislé naftové topení Truma s bojlerem, přídavnou druhou baterii pro obytný prostor a zadní parkovací kameru.

Konečnou částku za nový obytňák ovlivňuje nákupní cena dodávky

A teď to nejzajímavější. Kompletní českou vestavbu Siesta vám ve Fullvans vyrobí a namontují se základní cenou od 380 tisíc Kč včetně daně! Pokud ale zatím nemáte vlastní dodávku, finální cena se vždy odvíjí od nákupní ceny ideální užitkové dodávky, jakou si vyberete. Můžete sáhnout po kompletně novém modelu, nebo ušetřit a najít v nabídce autobazarů a soukromníků zachovalý základ, kterému díky obytné vestavbě vdechnete nový život.

Foto: FULLVANS

V českých obytných dodávkách najdou spaní až 3 lidé, kuchyňku i koupelnu. To vše se základní cenou, která s přimhouřením očí konkuruje obytným autům s vestavbou kufru a rozkládacím stanem na střeše

Nezapomeňte ani na zhodnocení dodávky investicí do obytné vestavby a příjemně nízkou pojistku, vycházející z aktuální ceny vozu. Se zhruba poloviční nákupní cenou oproti většině dostupných moderních obytňáků u nás tak získáte plnohodnotnou obytnou dodávku s úplně novou vestavbou. Fulín k tomu doplňuje, že při nákupu spolu s technickou kondicí rozhoduje i stav palubní desky a plastů v interiéru. Pokud jsou zachovalé, s novým čalouněním kabiny bude vaše dodávka vypadat jako nové auto.

S ohledem na specifické zacílení obytných vozů se tak stále více zákazníků rozhoduje pro nákupy cenově příznivějších starších dodávek. Na velkém trhu s ojetinami cíleně hledají konkrétní modely se spolehlivějšími motorizacemi bez emisních systémů s citlivým vstřikováním AdBlue a dalšími charakteristickými vlastnostmi. Český výrobce vestavby je navíc připraven i na budoucí servis dodávek i jejich obytných vestaveb, protože s vlastní dílnou umí opravit nebo znovu vyrobit a vyměnit jejich poškozené díly. Životnost obytňáku je díky tomu až nekonečná.

Připomínáme, že základní cena za obytnou vestavbu Siesta od českého výrobce Fullvans začíná od 380 049 Kč za včetně DPH za variantu pro kratší dodávky L2H2. Za prodlouženou verzi pro delší dodávky L3H2 s třetí postelí a prostornějším sezením si připlatíte dalších 18 150 Kč. V současnosti společnost vyrábí až 25 obytných dodávek měsíčně a na průběh přestavby se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama

Načítám