Hlavní obsah

Mladí chtěli obytňák snů, proto proměnili dodávku na terénobijec s houpací sítí na střeše

Foto: Jan Majurník

Nabušený, ale vkusný. To je Sprinter 4×4 od Campervan Schmiede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá společnost Campervan Schmiede vám asi nic moc neřekne, dokud se ovšem nepodíváte na jejich obytné přestavby reprezentované vkusnými, luxusními a výbavově natřískanými modely. Na přehlídce karavanů v Düsseldorfu nás zaujal jejich maskáčový vzorek, a tak jsme se terénnímu bydlíku podívali na zoubek.

Článek

Na pohled sice bezpečně poznáte rok starý Mercedes-Benz Sprinter s třílitrovým šestiválcem, jenže až krátký rozhovor se zástupkyní společnosti odhalí, jak se mladý kolektiv Campervan Schmiede podepsal na předmětném obytňáku.

Foto: Jan Majurník

Tenhle Sprinter je dílem mladého kolektivu firmy Campervan Schmiede

Hned zprvu jsme se dozvěděli, že jde osobní vůz majitelů firmy, takže byl postaven tak, aby splnil jejich sny, potřeby i touhy.

Vůz totiž dostal oproti standardu z fabriky navíc přídavné ochrany podvozku, klece pro diferenciály, vzduchové odpružení, zvýšenou světlou výšku (ještě navíc oproti továrnímu provedení) a boční okna vyrobená z prvotřídního skla.

Foto: Jan Majurník

Vozu nechybí ani terénní výbava

Mimo vkusné kamufláže se model chlubí vestavěným navijákem, zvýšeným sáním, přídavnými LED světly, expedičním nosičem a bočním i zadním žebříkem, po nichž vylezete nahoru na střechu, kde se nachází solární panely a konzole s houpací sítí (hamaka).

Jakmile nahlédnete dovnitř, spatříte hvězdnou oblohu jako u Rolls-Royce, vysoce kvalitní kožené čalounění Nappa a prémiovou Alcantaru. Hned je vám jasné, že lidé z Campervan Schmiede spojili ideu off-roadu a luxusu do jednoho, což potvrzují i kapitánská křesla v kabině.

Foto: Jan Majurník

Nahoře najdete hvězdný strop jako u Rolls-Royce

Každý model z jejich dílen je ovšem stavěn individuálně, nicméně námi zkoumaný kousek nabídne postel o rozměru 1,8 × 1,85 metru, velkou koupelnu, podlahu z měkkého materiálu používaného také u lodí, izolaci, nezávislé topení a obří baterii.

Nádrž na čistou vodu pojme 138 litrů, 10 litrů vody se ohřívá v bojleru a okolo 65 litrů šedé vody se vejde do separátní vyhřívané nádoby.

Foto: Jan Majurník

Sedačky mají luxusní provedení i čalounění

Nechybí ani kuchyňka, velká lednice nebo úložné prostory. Na spoustě míst uvnitř si můžete všimnout oktagonových výřezů/symbolů, které rozhodně neodkazují na českou MMA organizaci. Tyto osmiúhelníky totiž tvoří nejen image německé firmy, ale také šetří hmotnost.

Práce mladého kolektivu je vysoce zakázková, čemuž odpovídá též cenovka. Jejich vlastní model byste koupili za krásných 265 000 eur s německou 19% daní, což by v přepočtu na české koruny dělalo s ohledem na kurz zhruba 6,5 milionu korun.

Částka je to vskutku vysoká, ale vůz samotný velmi nadstandardní a kvalitně přestavěný. Německý Campervan Schmiede si ovšem svoji klientelu rozhodně najde, protože je zde už na první pohled znát, že tito lidé odvádí svoji práci více než zodpovědně.

Reklama

Načítám