Hlavní obsah

Luxusní karavan má spoustu energie pro kempování na divoko

Foto: Grand Design RV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční americká výstava SEMA v Las Vegas je každoročním dějištěm odhalování nejnovějších tuningových kreací slavných úpravců, ale se vzrůstajícím celosvětovým zájmem o obytňáky se letos v hlavním městě hazardu představují i počiny, ve kterých můžete spát. Jedním z nich je luxusní obytný přívěs s 18 kWh systémem skladování elektrické energie a sladěným pick-upem RAM.

Článek

Americký výrobce baterií Volta Power Systems uzavřel partnerství s výrobcem luxusních obytňáků Grand Design RV, což společně oznámili představením obytného přívěsu se jménem „Adventure Without Limits“, který se na výstavě SEMA ukázal ve spojení s populárním pick-upem RAM 2500. Cílem tvůrců je zaujmout nadšence do kempování „na divoko“ a nabídnout jim přívěs pro neomezené dobrodružství v přírodě.

Nezastavitelný stroj s beranem ve znaku však neslouží pouze k tahání karavanu, ale při chodu na volnoběh nebo při jízdě pracuje jako generátor elektrické energie – pomocí přídavného 9 000wattového alternátoru nabíjí záložní 40 kWh akumulátor ve voze. Elektrická síť přívěsu je vybavena velkým solárním systémem o výkonu 2 250 wattů, přičemž v závislosti na spotřebě energie umí prodloužit dobu provozu až o dny a umožňuje nabíjení elektrické čtyřkolky Tomcar TX4.

Foto: Grand Design RV

Skoro jako luxusní hotel do divočiny. V tomhle karavanu nepohodlí nenajdete

Spolupráce amerických výrobců se představuje nejprodávanějším karavanem Momentum Fifth Wheel, ale elektrickou síť od společnosti Volta Power Systems zákazníci najdou i v dalších obytných přívěsech od Grand Design RV. V interiéru karavanů samozřejmě nechybí nic z luxusu předchozích verzí, ale s bateriovým napájením nabízejí výrazně tišší a bezpečnější komfort, aniž by v noci běžel hlučný generátor.

Grand Design RV začne přijímat objednávky na karavany s novým elektrickým systémem v nadcházejících dnech a první dodávky plánuje na začátek příštího roku. Zákazníci si mohou vybírat ze základní verze s 6 kWh bateriovým úložištěm a 3 200 watty střídavého elektrického proudu pro osvětlení, zábavu a klimatizování, nebo dražší varianty s 18 kWh úložištěm energie a 6 400 watty střídavého proudu.

Výrobce karavanů nezapomíná ani na dřívější zákazníky a umožňuje dodání potřebných elektrických zařízení a rozvodů pro modernizaci starších přívěsů, přičemž na tom bude spolupracovat pouze s autorizovanými prodejci originálního doplňkového vybavení.

Reklama

Načítám