Hlavní obsah

Nejlepší kempy v Polsku: Kam za samotou u lesa, klimatizovanými chatkami nebo krásnou přírodou?

Foto: Alexa Camping

Znáte některý z těchto nejlépe hodnocených kempů u našich polských sousedů? Nebo jsme snad na nějaký zapomněli?

Kempování je nesmírně oblíbený způsob cestování. Mnohdy je to z důvodu pocitu volnosti a svobody, někomu z nás připomíná dětství, někdo uvítá zase možnost různých sportovních aktivit. My vám nyní přinášíme výběr těch nejlépe hodnocených kempů na území Polska.

Článek

Možná už jste četli náš článek o nejlépe hodnocených českých kempech. Po jeho úspěchu jsme se rozhodli probádat web Booking.com a přinášíme výběr nejlépe hodnocených kempů v Polsku. Vzhledem k relevantnosti jsme opět vybírali pouze kempy, které byly hodnocené alespoň dvacetkrát.

Ośrodek Wypoczynkowy Nad Brdą

Aktuálně nejlepší hodnocení si podle stránky Booking.com drží se špičkovým skóre 9,4 z 10 kemp Ośrodek Wypoczynkowy Nad Brdą. Lví podíl na tom má kombinace klasické atmosféry ve stylu „na samotě u lesa“ s moderním vybavením. Velkou výhodou je široká škála vyžití a aktivit jako badminton, stolní tenis, cyklistika nebo dětské hřiště. Na místě je zastřešené tábořiště a psi jsou tu vítaní. Ubytování je ve srubech s kapacitou pro 2-4 osoby.

Scandi Village

Scandi Village je přesně jedním z kempů, který umožňuje různě kombinovat aktivní odpočinek s pasivním dle libosti – na místě je půjčovna jízdních kol nebo zahrada s bazénem a vířivkou, navíc je zasazený do malebné venkovské krajiny. Scandi Village poskytuje soukromé parkoviště zdarma, všechny chatky jsou vybaveny kuchyňkou, vlastní koupelnou, wi-fi připojením či klimatizací. Návštěvníci si v recenzích pochvalují dobrou dostupnost do zábavního parku Energylandia.

Alexa Camping

Kemp Alexa se může pochlubit celoročním provozem a jde o skvělé místo pro pohodový relax v přímořském mikroklimatu se svěžím, mořskou solí nasátým vzduchem. Prostor je ohraničen a oplocen, v kempu je celá řada možností vyžití pro děti v podobě hřišť a prolézaček, nespočet služeb včetně restaurace či minigolfu, štědré umývárny se sprchami v ceně a příjemné jídelní prostory. Možnost ubytování v karavanech, obytných vozech či ve stanech.

Camp 66

Pocit volnosti a klidu, to jsou jedny z hlavních důvodů, proč lidé volí kempování. Ve vnitrozemském kempu Camp 66 v odlehlé polské vesnici Ściegny s výhledem na Krkonoše to platí dvojnásob. Absenci větší vodní plochy kompenzuje faktem, že se nachází 45 minut jízdy severně od Pece pod Sněžkou, vzdušnou čarou od našich hranic to je zhruba dvacet kilometrů.

Celoroční kemp o rozloze tři hektary je kompletně oplocen, monitorován a osvětlen s ubytováním v klimatizovaných srubech či prostorných stanech. Není však problém přijet i s karavanem či obytňákem díky celkem 80 parkovacím místům, z nichž 42 má přístup k elektřině. K dispozici jsou umývárny, toalety, hřiště pro děti, restaurace, sezonní bazén, prádelna, ohniště, gril, bezbariérový přístup a zapůjčení sportovního vybavení.

Calm Village

Do nejužšího výběru se letos probojoval i další kemp v oblíbené zatorské oblasti jménem Calm Village. Ubytování je v klimatizovaných chatkách s terasou, vlastní koupelnou, plně vybavených kuchyňským koutem a několika elektrickými spotřebiči jako je televize, varná deska, toustovač, kávovar nebo rychlovarná konvice.

Za zábavou netřeba jezdit daleko – v blízkosti se nachází zábavní park Energylandia. Ten, kdo by stál o kulturní obohacení, může vyrazit na dějepisnou exkurzi do 20 km vzdáleného muzea a památníku v Osvětimi. Součástí kempu je wi-fi připojení, soukromé neplacené parkoviště a zahrada s grilem.

Camping Tramp

Tradiční kemp Tramp funguje už od roku 1996 a nachází se na severozápadním cípu polských hranic, zhruba 90 km od Štětína. Nabízí ubytování v chatkách pro 8–10 osob, trojúhelníkových chatkách pro pět osob nebo v mobilních domech – samozřejmostí je pak možnost přistavit si obytný vůz či karavan.

V prakticky bezprostřední blízkosti kempu je písečná pláž, v areálu plném zeleně je několik stánků s občerstvením či plaveckým vybavením, volejbalové hřiště, večerní program s živou hudbou a pro děti tu je skákací hrad a zábavní program v podání animátorů.

Každý z těchto kempů je něčím výjimečný. Máte s některým z nich zkušenost, nebo už jste coby zkušení cestovatelé vyzkoušeli všechny? Že znáte lepší? Pochlubte se v komentářích!

Reklama

Načítám