Hlavní obsah

Do kempu v zahraničí? Není problém, zde jsou ty nejlépe hodnocené kempy – tentokrát z Německa!

Foto: Kempingpark Extertal

Procestovali jste Česko křížem krážem? Není problém, spousta krásných kempů se najde i v zahraničí! Tento výběr nabízí ty nejlépe hodnocené z Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kempování je oblíbený způsob cestování. Někomu vyhovuje pocit volnosti a svobody, někomu z nás připomíná dětství, někdo uvítá zase snadná dostupnost různých sportovních aktivit. Znáte některý z těchto nejlépe hodnocených německých kempů? Který je podle vás nejlepší?

Článek

Možná už jste četli náš článek o nejlépe hodnocených českých kempech. Po jeho úspěchu jsme se rozhodli probádat web Booking.com, nejdříve jsme vám přinesli výběr těch nejlépe hodnocených kempů v Polsku a nyní se dostalo i na Německo.

Knaus Campingpark Dorum

V Dolním Sasku, circa 90 kilometrů severně od německých Brém, leží na samém pobřeží Severního moře destinace Dorum-Neufeld, kde se nachází kemp patřící firmě Knaus, výrobci obytných vozů a karavanů.

Součástí ubytování v apartmánech je bezplatné soukromé parkoviště. Všechny apartmány pak mají svoji vlastní terasu, kde si člověk může v klidu vychutnat ranní kávu. Nechybí kuchyňský kout s jídelní částí, posezení s televizí či vlastní koupelna se sprchou. Dobré je vědět, že ručníky a ložní prádlo jsou za příplatek. V kempu, který si nejčastěji chválí rodiny s dětmi, je dětské hřiště a spousta otevřených ploch. Kromě koupání v moři je součástí areálu také sladkovodní bazén.

Kempingpark Extertal

Kemp Extertal se sice nenachází v bezprostřední blízkosti moře, i přesto však nabízí možnost koupání díky dvěma rybníkům. Kemp leží zhruba 80 km jihozápadně od Hannoveru na samém pomezí spolkových zemí Severní Porýní-Vestfálsko a Dolní Sasko.

K dispozici jsou hřiště, moderní sociální zařízení, prádelna doplněná o sušičky a žehličky, nechybí ani místnosti s přebalovacími pulty a vaničkami. Děti ocení velká hřiště, vlastní umývárny, dospělé potěší stylová restaurace s krbem či pekárna s čerstvým pečivem. Kdo si rád uvaří sám, tomu poslouží sdílená kuchyňka s vařiči, mikrovlnkou a dřezem.

Campingpark Heidewald

Tento idylicky umístěný kemp má dlouhou tradici – založil jej jistý Heinz Austermann už v 60. letech. Austermann, svého času konstruktér karavanů, spolupracoval velmi úzce se svými zákazníky, až nakonec koupil parcelu ve městě Sassenberg v Severním Porýní-Vestfálsku.

V roce 2003 se kempu ujala už třetí generace rodiny Peitz-Austermann a kemp je neustále modernizován a zvelebován. Jakožto rodinná firma majitelé myslí i na děti, je tu tedy velké hřiště, trampolína, fotbalové hřiště a další prostory pro sportovní a relaxační aktivity. Kempovat se tu dá s karavanem, obytným vozem nebo klidně i ve stanu. Přirozeně nechybí ani veškeré sociální zařízení.

Azur Camping Regensburg

Regensburský kemp Azur zaujme různorodostí lákavých atrakcí. Kemp ležící přímo u řeky Mohan nabízí možnost kulturního obohacení navštívením kostelů, zřícenin či hradů, absolutní specialitou je potom tamní kulturní dědictví samotného historického města Regensburg.

Nechybí možnost „provětrat se“ na kolech nebo při uvolňující plavbě parníkem po řece Mohan. Esem v rukávu kempu Azur však je naprosto špičková gastronomie, jak se ostatně můžete přesvědčit v galerii. Ubytování je možné v apartmánech, vkusně upravených mobilních domech či chatkách různé velikosti. Psi jsou vítání!

Camping Tropical Island

Kemp Tropical Island se nachází severoseverozápadně zhruba tři hodiny cesty od Prahy, necelých 80 km před Berlínem. Je tu hned několik parkovacích míst pro karavany či obytné vozy, dá se tu však stanovat v indiánských týpí nebo apartmánech různých velikostí a stylů.

V okolí je několik atraktivních míst k navštívení. V samotném kempu lze vyzkoušet mini safari, hřiště na volejbal, halu pro sálové sporty a posilovnu. K dalšímu vyžití patří celoroční krytý bazén, venkovní bazén a vodní atrakce, kromě toho je tu možnost zapůjčit si Segway a jízdní kola. Kdo má rád pasivní odpočinek, pro toho jsou tu lázně a sauna, případně masážní či kosmetický salon. Kromě běžných sanitárních služeb tu je také prádelna se sušičkou.

Znáte některý z těchto kempů, nebo jste už stihli procestovat všechny z nich? Že znáte lepší? Pochlubte se v komentářích!

Reklama

Načítám