Hlavní obsah

Seriál o pneumatikách - Přezouváme a testujeme - díl 1

 

Při testování nových aut neustále zmiňujeme, jak jsou důležité pneumatiky, které ovlivňují samotné chování auta a také jeho komfort. Největší vliv to má u sportovních a terénních aut. Proto jsme se rozhodli udělat seriál o pneumatikách.

Článek

Ano je to tak. Pneumatiky dělají mnohdy až 80% jízdních vlastností auta, na kterém jsou obuty. Navíc to není pouze o jízdních vlastnostech, ale také o komfortu a kultivovanosti v interiéru. Pneumatiky jsou stejně jako brzdy jednou z nejdůležitějších součástek každého automobilu. Proto jsme pro vás připravili seriál, který bude mít čtyři díly a budeme se v něm věnovat přímo pneumatikám. 

Jelikož se přiblížil první duben, tak je logické, že začneme přezouváním ze zimních na letní pneumatiky. K tomu jsme si vybrali pneumatiky Continental PremiumContact 6, které letos vyhrály velký srovnávací test pneumatik neměckého časopisu Auto Bild.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ty obujeme na Citroen DS4, se kterým najedeme kolem 10 až 15 000 kilometry, abychom viděli, jak se pneumatiky opotřebovávají, jak fungují a kolik vydrží. Ani takové přezouvání není jednoduchou záležitostí, což můžete vidět v prvním videu. 

Reklama

Načítám