Hlavní obsah

Segment ostrých SUV se rozrůstá - tohle je Ford Edge ST!

Foto: Archiv Garáž.cz

Ostrá SUV zatím známe zejména od dražších a prémiových automobilek, tento trend se však bude postupně přesouvat i mezi mainstreamovější značky. První vlaštovky jsou již zde, kupříkladu tento Ford Edge ST!

Článek

Další STčko v modelové řadě Fordu je trochu neobvyklé. K Fiestě a Focusu se totiž přidalo velké SUV, model Edge. Varianta Edge ST přichází se stejnými poznávacími znaky. Má výraznější bodykit, černou masku, dvě koncovky výfuku po stranách, náznak difuzoru, lepší brzdy s červenými třmeny a uvnitř sportovní sedadla. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle auto je poháněno přeplňovaným benzinovým šestiválcem o objemu 2,7 litrů. Jednotka má výkon 335 koní a točivý moment 515 N.m. Spojená je přitom s novou osmistupňovou automatickou převodovkou s pádly pod volantem a otočným voličem na středovém tunelu místo masivní páky. Samozřejmostí je standardní pohon všech kol. Očekávat tedy máme zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za něco málo přes 5 sekund.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kola mají objem 21 palců, nechybí navíc ani sportovní podvozek, laděné výfuky a ostřejší chování motoru. Vůz se začne nabízet letos, jakožto modelový rok 2019. Zatím se však jedná pouze o americkou specifikaci vozu, příchod modelu Edge ST do Evropy není jasný. Spíše nám Ford nejprve nabídne menší sportovní SUV. Detaily k vozu budou zveřejněny v rámci jeho výstavní premiéry, na autosalonu v Detroitu již příští týden. 

Reklama

Načítám