Hlavní obsah

Sedm věcí, které byste neměli minout na brněnském Motosalonu

Foto: Jan Altner

Po zahajovacím čtvrtku, který byl částečně vyhrazen pro tisk, se Motosalon v Brně rozjel na plné obrátky až v pátek. Nadupané výstaviště skýtá hromadu zajímavých motorek, ale taky burger arénu, kde se na roštech postupně otočí dva náklaďáky masa. Takže pokud jste zrušili lyžařský výlet do Itálie, vyrazte na Motosalon. Třeba se zde potkáme.

Článek

Motorek (a taky burgerů a hostesek) je na výstavišti opravdu hodně. A tak jsem se hluboce zamyslel a dal do kupy ty nejzásadnější věci, které prostě nesmíte minout.

Böhmerland

Foto: Jan Altner

Tomuhle projektu prostě fandím. Zatímco na loňském Motosalonu byly k vidění jen dvě vizualizace na plakátech, letos se můžete v Brně kochat už dvěma hotovými motorkami. Jedna jezdí na benzin, druhá je bezemisní koncept budoucnosti a obě vzdávají hold původním Čechiím Böhmerland. Podrobnější povídání o novém Böhmerlandu si můžete přečíst zde.

Honda CBR 1 000 RR-R Fireblade SP

Foto: Jan Altner

Motorka s nejsložitějším názvem na světě? Jednoznačně! Největší okruhová raketa se zrcátky a blinkry, co kdy vyjela z továrny japonské Hondy? To si pište! Nový vrcholný Fireblade v obležení krásných slečen ukrývá technologie z Moto GP a je radost na něj pohledět.

Nová indická Jawa

Foto: Jan Altner

Většina lidí ji dosud neviděla, ale přesně to se na letošním Motosalonu změní. Dlouho očekávaná novodobá Kývačka spatřila světlo světa v Indii, kde má Jawa dlouhatánskou historii. Tohle se Mahindře opravdu povedlo, a spousta milovníků Jawy tak už dychtivě čeká na ty dvě zásadní informace – od kdy a za kolik. První dojmy z novinky, doplněné bohatou fotogalerií, si můžete přečíst právě zde.

Brough Superior

Foto: Jan Altner

Už jenom ten název napovídá, že tohle bude něco extra. Brough Superior byl výrobcem špičkových britských motocyklů již v první polovině minulého století a jeho současný majitel udržuje ducha unikátního stroje stále naživu. Tohle je přehlídka nádherné strojařiny a ruční práce, ze které zaplesá každé technicky založené srdce. Ty detaily zkrátka dostanou do kolen.

Přestavby Royal Enfieldu

Foto: Jan Altner

Přímo na stánku Royal Enfieldu se vyskytuje několik parádních přestaveb, které se liší stylem i pojetím. A další vzniká přímo na výstavě před zraky diváků. V neděli se pak vyhlásí soutěž „Royal KickStart Battle“, v níž bude zvolena nejlepší přestavba, založená na jednoválcových modelech Bullet 500 a Classic 500. K vidění je samozřejmě i nejnovější dvouválec, jehož test si můžete přečíst přímo zde.

Nové Harleye Bronx a Pan America

Foto: Jan Altner

Harley potřebuje nové a mladší zákazníky, a proto zakládá novou větev svých vlastních dějin. Historicky poprvé představuje tradiční americká značka cestovní enduro Pan America. Spolu s ním je k vidění taky nový chuligánský naháč Bronx. Jak se bude novinkám dařit na trhu, to ukáže teprve čas. Motorky ale vypadají naprosto skvěle a potenciál je obrovský. Tyhle stroje parádně doplní moderní řadu, kterou loni založil svalnatý FXDR 114.

BMW Big Boxer

Foto: Jan Altner

Už je to pěkných pár let, co se v katalogu motocyklového BMW objevoval cruiser. Teď se ale bavorák k téhle třídě vrací a to v opravdu velkém stylu. Přestože ještě neznáme finální podobu motorky jako takové, známe podobu jejího motoru. Jedná se samozřejmě o dvouválcový boxer (jak taky jinak), který je chlazen vzduchem a disponuje masivním objemem 1 800 kubíků. Už se nemůžeme dočkat, až tahle strojovna vyrazí na silnice.

Reklama

Související témata:
Načítám