Hlavní obsah

Schumacher! Dokument o legendě čeká premiéra již koncem roku

Foto: Ferrari

Michael nejvíc toužil po vítězství. Někdy kvůli němu neváhal sáhnout i po nějaké té podpásovce...

Jedni ho milují, jiní nenávidí. Jedno je ale jisté, všichni ho respektují. V soukromí velký sympaťák, na trati chladný, dle mnohých prý až nemilosrdný nebo bezohledný. Jedno je ale jisté, Michael Schumacher patří mezi velké tváře motorsportu. A sedminásobný Mistr světa se letos koncem roku dočká vlastního dokumentu, který zachycuje jeho dlouhou a úspěšnou kariéru.

Článek

Podle zahraničního magazínu MotorSport bude dokument mapovat zejména aktivní roky 50letého Němce, včetně jeho angažmá v Jordanu, Benettonu a pochopitelně také u Ferrari a Mercedesu. Film půjde do kin při výročí 25 let od jeho prvního mistrovského titulu, který získal se stájí Benetton.

A teď pozor! Podle německých médií by dokument mohl obsahovat i záběry samotného Schumachera u něj doma s rodinou – vůbec poprvé od nehody na lyžích v roce 2013. Dokonce se šíří spekulace, že by se mohly objevit i záběry z jeho poměrně nedávné oslavy 50. narozenin na Mallorce. Součástí by měly být i rozhovory s jeho nejbližšími – manželkou Corinnou, otcem Rolfem a dětmi Ginou-Marií a Mickem.

Film momentálně používá jednoduchý a výstižný pracovní název „Schumacher“ a pracuje na něm německá produkční společnost B 14 Film. Dokonce se počítá i s upoutávkou na filmovém festivalu v Cannes. „Michael si zaslouží, aby tímto způsobem byla oslavena jeho kariéra, 25 let od chvíle, kdy získal první ze svých sedmi mistrovských titulů,“ nechala se slyšet rodinná tisková mluvčí Sabine Kehm. „Jsme rádi, že film vzniká v rukou takto zapálených a ohleduplných profesionálů.“

Němcův přesný zdravotní stav je rodinou velmi dobře střežen od doby, co byl udržován v umělém spánku po dobu tří měsíců po havárii na lyžích, když při pádu padl hlavou na kámen během jízdy mimo sjezdovku. Jeho syn Mick Schumacher v dubnu úspěšně dokončil první testování s F1 Ferrari, letošním speciálem SF90. Je tedy jasné, že jde ve šlépějích svého otce. Loni se stal Mistrem světa v seriálu FIA Formula 3.

Reklama

Načítám