Hlavní obsah

Rusové představili pojízdnou prodejnu do nepohody

Foto: Lux Form

UAZ 3303 mobilní prodejna se zatím ukazuje na grafických ilustracích, ale úpravce je připraven vám do měsíce auto upravit na přání

Ještě jsme se neotřepali z revolučního obytňáku UAZ Bajkal a už na naše smysly útočí další zajímavý projekt. Tentokrát jde o nejlevnější pojízdnou prodejnu či kavárnu do terénu, opět postavenou na bázi populární buchanky. Mimo off-roadových vlastností zaujme též cena…

Článek

Rusové nás nepřestávají překvapovat. Není to tak dávno, co se na trh dostal UAZ Bajkal, který mimochodem koupíte i v Česku, a opět už nedokážeme uvěřit vlastním očím. Tentokrát jde o levnou pojízdnou prodejnu do terénu.

Mobilní stánek stojí na základech nejlevnější buchanky vůbec – modelu UAZ 3303. Ta má pod kapotou čtyřválcový benzinový motor o objemu 2,7 litru a výkonu 113 koní. Řazení zajišťuje pětirychlostní manuál a do terénu přijde vhod připojitelná přední náprava i redukce.

Foto: Lux Form

Uvnitř najdete rozličnou výbavu pro potřeby baru, restaurace nebo kavárny

Mezi hlavní výhody (podle výrobce) nástavby patří její sklolaminátová konstrukce se zvedací střechou, které je lehká a odolná vůči mechanickému poškození. Díky tvaru karoserie má auto dostatečně širokou plochu pro umístění reklamních poutačů.

Vnitřní prostor je dlouhý přes čtyři metry, pro uchování potravin má vůz vlastní chladicí systém a možnost montáže tichého generátoru elektrické energie o výkonu 10 až 12 kW. Buchanku je možné upravit také pro provoz v nákupních centrech, obchodech se suvenýry nebo v pustině.

Foto: Lux Form

Samozřejmostí je i noční osvětlení s cílem zaujmout

Stylový off-road se už od výroby dá vybavit kávovarem, výrobníkem na hot dogy a cukrovou vatu, grilem, pecí na pizzu, vařičem, zkrátka skoro vším, co slouží k výrobě potravin.

UAZ jde též proměnit v malinkou restauraci, a to díky sklopnému stolku, barovým židlím a markýze. Když se setmí, přijde vhod dodatečné osvětlení, jak je vidět na oficiálních ilustračních snímcích. Ve finále můžete mít z auta solidní pojízdný cirkus, pokud jde o upoutání pozornosti.

Kdybyste zatoužili po komfortnějším svezení, podobná pojízdná prodejna se nabízí i na modernějším základu modelu UAZ Profi.

Technické údaje
Celková délka4 300 až 6 300 mm
Celková šířka1 800 až 2 300 mm
Celková výška2 300 mm
Délka užitečné plochy4 200 až 6 200 mm
Vnitřní výška2 200 mm
Vnitřní šířka1 700 až 2 200 mm
Prodejní okénko1 860 na 1 360 mm

Pokud jde o české ceny, pak musíme vzít standardní pro Evropu schválený UAZ 3303 chassis, který vychází kvůli špatnému kurzu eura vůči koruně na cirka 470 tisíc korun s daní a k tomu přidat dalších 44 tisíc korun s daní za přestavbu. Za zhruba 514 tisíc s DPH můžete mít stylovou prodejnu na čtyřech kolech, která se může směle vydat do obchoďáku, ale klidně i těžkého terénu.

Reklama

Načítám