Hlavní obsah

Ruská policie důmyslně uklidnila nelegální sraz

Foto: Shutterstock

Trocha sněhu, dostatek místa a jakékoliv auto. To jsou atributy, které každý milovník aut s příchodem zimy prostě nutně potřebuje. Takový plácek by ale rozhodně neměl být v centru města, protože jinak by si na vás mohla velmi chytře došlápnout policie. A nutno říct, že zcela právem!

Článek

Pokud bydlíte v Praze nebo jejím blízkém okolí, jistě víte, co se s prvním sněhem děje na Strahově. Sjíždí se sem desítky milovníků jízdy ve smyku, kteří si zde chtějí otestovat sebe i svá auta. Občas je to vzhledem k počtu účastníků až nebezpečné, ale je to hlavně nelegální, a proto zde často zasahuje policie. Velmi ráda rozdává pokuty a vykazuje všechny přítomné z parkoviště, protože jde o místo, kam je standardně zákaz vjezdu. Možná pro ni máme tip, jak to příště vyřešit, aniž by musela vylézat z aut nebo ze služeben.

Jde o překvapivě vtipný, jednoduchý a logický nápad, který se zrodil u policie v Rusku. A to je ještě větší překvapení, neboť u ruské policie bychom spíše čekali, že se nerozpakuje rovnou střílet. Ale vysvětlíme to hezky od začátku. Před několika dny v ruském městě Ufa hodně nasněžilo, což z pohodlí domova vytáhlo všechny, kteří si na sněhu chtěli vyzkoušet alespoň několik smyků. Přece jen, na sněhu to jde skoro samo a ani k tomu není potřeba vysoká rychlost.

Ovšem z nějakého důvodu se asi 30 řidičů nadšených pro jízdu dveřmi napřed nesjelo na nějakém zapomenutém parkovišti, ale přímo na náměstí. Není se tedy moc co divit, že jejich počínání neuniklo tamním policistům, kteří na místo vyslali asi tři hlídkové vozy. Jejich posádky hned po příjezdu na místo konání nelegální sešlosti chtěli zkontrolovat doklady několika účastníků. To se ale nelíbilo ostatním a ti se rozhodli, že policisty trochu pozlobí. Během krátké chvíle kolem nich začali kroužit, jezdit smykem a neustále se přidávali další a další.

Policisté nejprve bezradně běhali od jednoho auta k druhému a vypadalo to, že vůbec netuší, co dělat. Pak ale asi některého z nich napadla spásná myšlenka. Všichni účastníci akce byli na místě jen proto, že tam leželo dost sněhu, po kterém se mohli klouzat. Když nebude sníh, nebudou ani účastníci. A tak prostě na místo povolali sypač. Ten sníh odklízel a náměstí zároveň sypal solí. Za pár minut bylo hotovo a už během jeho práce bylo vidět, že to někteří raději balí a jedou domů. Geniálně jednoduché, co myslíte?

Reklama

Související témata:
Načítám