Hlavní obsah

Rolls-Royce veřejně ukázal Boat Tail, vůz za 612 milionů

Foto: Rolls-Royce

611 688 000 Kč. Tolik Boat Tail stojí v přepočtu na koruny dle aktuálního kurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že výjimečnost má svoji cenu a tím nemyslíme jen zakázkový lak na přání. Pokud chcete něco, co nemá jen tak někdo, můžete zavolat třeba do Rolls-Roycu, objednat si vůz na míru a pak pár let čekat, než vám jej vyrobí. Výsledkem může být například luxusní kabriolet Boat Tail za téměř 612 milionů korun, který si nedávno odbyl svoji veřejnou premiéru.

Článek

Přehlídka elegance Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Itálii je místem, kam se sjíždí zejména ti fanoušci motoristické techniky, pro které peníze nejsou skutečně žádný problém. Letos se na této prestižní události ukázal také Rolls-Royce, který sem před čtyřmi lety dovezl model Sweptail – první vozidlo v novodobé historii značky, postavené na míru klientovi.

Foto: Rolls-Royce

Letošní Přehlídka elegance se musela obejít bez dne pro veřejnost. Akce se tak mohli zúčastnit jen pozvaní

Nyní se vybraná společnost mohla kochat kabrioletem Boat Tail, jehož cena dosahuje 28 milionů amerických dolarů, což dělá v přepočtu na koruny skoro 612 milionů! Luxusní automobil, jenž vznikne celkově ve třech kusech, sází na osvědčenou hliníkovou platformu současného Phantomu, zatímco každý díl karoserie je fungl nový.

Trhákem unikátního rollsu je dělené víko kufru, pod jehož motýlími křídly najdete dvě lednice, sadu luxusního nádobí, extra prémiové příbory, dvojici malých karbonových stoliček a velmi stylový deštník.

Foto: Rolls-Royce

Vše je odladěné k naprosté dokonalosti, včetně deštníku

Modrou kůží čalouněný interiér dále koreluje s jedinečným exteriérem, přičemž dřevo umístěné na palubní desce ladí s obložením v zadní části karoserie. Britská automobilka tím odkazuje na zadní palubu luxusních světových jachet.

Pod kapotou nečekejte nic jiného než zážehový 6,75litrový vidlicový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly, naladěný na 571 metrických koní. Výrobce sice nezveřejnil klíčové technické specifikace typu hmotnost či zrychlení, nicméně to je u luxusní pojízdné jachty Boat Tail, kde hraje prim výjimečnost, úplně jedno.

Reklama

Načítám