Hlavní obsah

Rolls-Royce řeší nečekaně vysokou poptávku po svém SUV

Foto: Rolls-Royce Motor Cars Prague

Rolls-Royce Cullinan poprvé v ČR

Někdo na ně nadává, někdo tvrdí, že jsou zbytečná a jiní na ně zase nedají dopustit. O čem je řeč? No, přece o vozech typu SUV, tedy pro někoho ošklivých pojízdných krabicích s aerodynamikou letící cihly. Ovšem zákazníků si tahle auta našla už dost. Dokonce v případě Rolls-Royce až moc.

Článek

Když v loňském roce uvedl Rolls-Royce své historicky první SUV s názvem Cullinan na trh, asi ani nečekal, co se stane. Ačkoliv mu někteří „experti“ nepředpovídali nějaký výrazný úspěch, opak je nakonec pravdou. A vlastně se tomu vůbec nedivíme. Rolls-Royce moc dobře věděl, co dělá. Když viděl, s jakými úspěchy se chlubí třeba Bentley s Bentaygou nebo Lamborghini s modelem Urus, byl by hloupý, kdyby si kus SUV koláče také neukousl. A ten kousanec je opravdu pořádný!

Rolls-Royce totiž oznámil, že je model Cullinan zhruba do podzimu letošního roku beznadějně vyprodaný. Pokud si pro něj dnes půjdete, budete zatraceně dlouho čekat, protože seznam zákazníků je každým dnem delší a delší. A nemyslete si, že problém s dodávkami tohoto modelu má jen Evropa. Například šéf amerického zastoupení značky Martin Fritsches si postěžoval, že jeho limity na objednávky byly zcela vyčerpány, a i když by rád vyšel svým zákazníkům vstříc, nemá šanci.

Rolls-Royce dokonce navýšil jak výrobu, tak také najal 200 dalších lidí, kteří se věnují jen modelu Cullinan. Ale továrna bohužel není nafukovací. Zástupci značky pak prozradili, že největší poptávka po tomto modelu je od žen, většinou manželek bohatých obchodníků. Ovšem hodně se líbí i těm, kteří už nějaký ten Rolls-Royce mají doma, ale vzhledem k tomu, o jaké auto jde, jej nevyužívají tak často, jak by možná chtěli. A právě ty Cullinan oslovuje hlavně pro svou všestrannost, kdy s ním řidiči mohou dojet jak na hory, tak do školy s dětmi.

To s Phantomem sice půjde také, ale bude to vypadat, jako kdyby dotyční neměli žádné další peníze na jiné auto. Něco jako když potkáte během zasněženého dne na silnicích kabriolet. Také si pomyslíte, proč ho jeho řidič raději nenechá v garáži a nevyrazí něčím příhodnějším. Tak uvidíme, jak se s tím Rolls-Royce popasuje a zda to s propagací Cullinanu nepřehnal. Tak bohaté zákazníky, jako má právě tahle značka, prostě nechcete zklamat.

Reklama

Načítám