Hlavní obsah

Rolls-Royce Phantom, který dokáže zastavit čas

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce staví ta nejdražší a nejluxusnější auta na světě s interiéry, které mají přesah spíše do oblasti architektury a výtvarného umění. Návrháři je šijí přímo na míru přání zákazníka a využívají k tomu ty nejdražší, nejspeciálnější, často i velmi netradiční prvky. Dá se říct, že s každým autem vytvářejí umělecké dílo a zároveň takový malý svět sám o sobě. A pro nejnovější edici Phantomu Tempus Collection to platí obzvlášť…

Článek

Kabina každého Rolls-Royce je výjimečným místem. Není to jen o kvalitních materiálech, obrovském prostoru a naprostém luxusu, který nabízí. Je to především o tom, jak vás dokáže po zabouchnutí – vlastně spíš neslyšném, jemném a elegantním dovření dveří – zcela odtrhnout od shonu a ruchu okolního světa. Uvnitř Rolls-Royce jste pány a vládci svého vlastního světa a času.

Názorně to ukazuje zcela nová 20kusová edice Phantom Tempus Collection, která má uvnitř celý vlastní vesmír. Umělcům značky Rolls-Royce už nestačil strop protkaný optickými vlákny vytvářející jedinečný efekt noční oblohy nad hlavou posádky a rozvedli tento koncept mnohem dál – umístili dovnitř rovnou celou galaxii.

Foto: Rolls-Royce

Vstupte do zcela nového světa, svého vlastního světa

Přímo nad hlavou našel vedle zářících hvězd své místo i pulsar, vzácný astronomický úkaz v podobě rotující neutronové hvězdy emitující elektromagnetické záření s pravidelností připomínající efekt majáku. A to s takovou precizností, že jde o „nejpřesnější hodiny ve vesmíru“.

Foto: Rolls-Royce

Pod touto hvězdnou oblohou se bude nádherně usínat

Téma času se přenáší i na palubní desku vyzdobenou dekorací připomínající zamrzlý tok času ve formě 100 individuálně tvarovaných leštěných hliníkových sloupků – dopadající světlo se na nich ohýbá a odráží, a vytváří tak neopakovatelný fluidní efekt.

Na ozdobné plaketě je tu pak zachycený citát Alberta Einsteina: „Rozlišování minulosti, současnosti a budoucnosti je pouze tvrdohlavou iluzí.“ Právě proto nejsou na palubní desce tohoto Phantomu typické palubní hodiny.

Téma vesmíru a času spojují prosvětlené dekory ve dveřích, které mohou připomínat svit hvězd i navazující jednotlivé časové momenty – vaší představivosti se meze nekladou. Citlivým završením celého konceptu je plocha výsuvného stolku se vzkazem od tvůrců vozu: „Pro pány svého času, pro vládce vlastního světa, kde čas i prostor zůstávají stát.“ Nenapadá nás lepší místo, kam si odložit sklenici se šampaňským a krabičku kaviáru…

Reklama

Související témata:
Načítám