Hlavní obsah

Rolls-Royce Aero Cowling: Elegantní i praktický doplněk

Foto: Rolls-Royce

Připadá vám kabriolet Rolls-Royce Dawn málo exkluzivní? Nezoufejte, existuje řešení!

Opulentní, výjimečný, exkluzivní. To jsou přídavná jména, která vystihují automobilku Rolls-Royce do puntíku, tedy alespoň pokud bychom měli být jen velmi struční. U čtyřmístné silniční jachty, jako je model Dawn, by si jeden řekl, že v těchto vlastnostech není třeba zacházet ještě dál – ovšem člověk míní a požadavky zákazníků mění.

Článek

Vozy Rolls-Royce si můžete upravit přesně podle vašich přání, ať už jsou jakákoliv – služby speciálního oddělení „Bespoke Collective“ využívá přes 90 % majitelů těchto britských skvostů. A právě toto oddělení teď přichází s vylepšení silniční jachty jménem Dawn, které z čtyřmístného kabrioletu udělá sice dvoumístný, ale elegantnější a praktičtější.

Foto: Rolls-Royce

Aero Cowling je módní doplněk klasického kabrioletu, který kromě krásy přináší i trochu praktičnosti navíc

Představujeme vám doplněk zvaný Aero Cowling, tedy speciální kryt dvojice zadních sedadel v podobě krásných aerodynamických hrbů. Tyto designové hrby tu však nejsou pouze pro parádu – díky nim vzduch proudící okolo otevřené kabiny bude plynuleji přecházet od přední k zadní části vozu, čímž se ještě zvýší komfort nyní už pouze dvoučlenné posádky. V jejich nitru se pak nachází další úložné prostory jako bonus k již tak dost prostornému kufru.

Hrby Aero Cowling však samozřejmě u auta jako je Rolls-Royce nemohou být vyrobeny z podřadného plastu. Použity byly materiály jako hliník a karbon, takže jsou nejen pevné, ale i velmi lehké. Zbytek je poté potažen exkluzivní kůží ladící přímo k té v interiéru. Vše přesně na přání zákazníky a perfektně sladěné s designem celého vozu.

Tento kus s tmavě zelenou několikavrstvou metalízou a černou kůží je oproti tomu poměrně nenápadnější, zároveň však elegantnější. Přesto se jeho majitel nemusí bát, že by jej někdo na ulici přehlédl – je to koneckonců kabriolet Rolls-Royce, a to samo o sobě vypovídá víc než dost.

Pod kapotou jde potom o starý dobrý Dawn – dvakrát přeplňovaný V12 s objemem 6,6 l o výkonu 570 koní pohání zadní kola, díky tomu se tato silniční jachta dostane na stovku za úctyhodných 5 vteřin a maximální rychlost je 250 km/h, ať už se střechou dole, nebo nahoře. Ale s vozy Rolls-Royce se nejezdí s větrem o závod, ty se za volantem vychutnávají...

Reklama

Související témata:
Načítám