Hlavní obsah

Řidič si spletl dálnici se závodním okruhem. To nezkoušejte!

Foto: Youtube.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří řidiči si pletou silnice se závodním okruhem. Tak jako ten, který na dálnici předjížděl jako šílenec.

Článek

Video z americké Pensylvánie ukazuje velmi riskantní manévr řidiče černé Audi R8. Osoba za volantem si nejspíš myslí, že když má sportovní vůz, může se na dálnici chovat jako na závodním okruhu. Bez ohledu na to, jak moc máte své auto v ruce a jak moc jste zkušení řidiči, tohle se zkrátka na silnici nedělá.

Před takto riskantním stylem jízdy varují i dopravní experti: „Je to mimořádně nebezpečný manévr, který znamená ohrožení hned několika účastníků dopravy. Nečeká to jak řidič vozu, kterého motorista nerespektující předpisy podjede, tak všichni ostatní, kdo jsou v té chvíli v blízkosti,“ popisuje tiskový mluvčí ÚAMK Igor Sirota a dodává, že řidič podle stylu jízdy takový manévr pravděpodobně neudělal poprvé a že se tak nejspíš jedná o člověka, který porušuje předpisy vědomě a pravidelně.

Řidiči, kteří jezdí takovým stylem, si nejspíš nepřipouštějí, že někdo z ostatních účastníků provozu může udělat nějaký nepředvídatelný manévr a oni už nebudou moci včas a adekvátně zareagovat. Udělali by lépe, kdyby si pro uspokojení svých závodnických ambicí pronajali nějaký čas na okruhu a neriskovali tak životy ostatních.

Reklama

Související témata:
Načítám