Hlavní obsah

Retro Chevrolet je proklatě nízký, ale hodně luxusní obytňák

Foto: River City Rods

Tenhle obytňák, kterému se říká Hnědý cukřík, je sice hodně nízko u země, ale voní dřevem a luxusem

Slova tuning a obytný automobil k sobě nejdou moc dohromady, nebo snad ano? Pracovníci severoamerické společnosti River City Rods si vzali na paškál Chevrolet C30 z roku 1983 a proměnili ho ve stylový bydlík s proklatě nízkým podvozkem, ale vysoce luxusní výbavou uvnitř. Když se pak auto objevilo na prodej, není divu, že šla cena do milionů…

Článek

Pokud vám přijde většina obytných automobilů nudná a rádi byste změnu, mrkněte na tenhle Chevrolet C30 z roku 1983. Po úpravě se především kvůli laku jmenuje Brown Sugar (Hnědý cukřík, případně slangový anglický výraz pro heroin) a patří mezi jedno z vozidel, které stálo na loňské tunerské výstavě SEMA v Las Vegas.

Přestavbu mají na svědomí pracovníci společnosti River City Rods, sídlící v severoamerickém státě Iowa. Na začátku projektu před nimi stál starý Chevrolet třídy C v obytné úpravě, nicméně samotná nástavba šla pryč a byla nahrazena extra dlouhou korbou z pick-upu. Na tu pak přišel namontovat zcela nový, dřevem i luxusem vonící bydlík.

Foto: River City Rods

Původně šlo Chevrolet C30, dnes se autu říká Hnědý cukřík

Vůz s nájezdem 80 mil (129 kilometrů) má pod kapotou zrenovovaný zážehový 5,3litrový vidlicový osmiválec a čtyřrychlostní samočinnou převodovku General Motors 4L80E. Abyste mohli být proklatě nízko u země, potřebujete vzduchový podvozek a přesně ten náš Hnědý cukřík má.

Foto: River City Rods

Interiér je to pravé retro, ale ve zcela novém kabátě

Styl obytnému autu nechybí ani uvnitř, protože působí útulně, ale zároveň velmi moderně. Ručně stavěný interiér je zaplaven dřevem, ze dřeva jsou i stěny a podlaha. Koukněte na dřez, který vznikl ze starého chlaďáku na Coca-Colu, nebo na subwoofery zastavěné do sudů od whisky. V rámci praktické výbavy vůz nabídne ještě toaletu, spaní, lednici, mikrovlnou troubu a televizi.

Jedno z nejfotografovanějších venkovních vozidel výstavy SEMA 2019, která se konala od 5. do 8. 11. 2019, se nedávno objevilo na prodej na internetovém serveru Ebay. Finální nabídka byla nakonec 100 099 amerických dolarů, což je v přepočtu 2 525 902 Kč. Za starý obytňák jde o poměrně vysokou sumu, nicméně tuhle specifickou stylovost snad ani nejde subjektivně měřit penězi.

Reklama

Načítám