Hlavní obsah

Restomod trochu jinak – Ferrari 328 se změnilo k nepoznání

Foto: Casil Motors

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Casil Motors se věnuje renovaci a úpravám Ferrari 328. Už na konci loňského roku se poprvé představila na tuningové autoshow SEMA v USA se svým speciálně upraveným Ferrari 328 GTS, nyní se konečně začínáme dozvídat další a další podrobnosti. Třeba to, že půjde o hodně propracovanou a exkluzivní záležitost pro pár vyvolených.

Článek

Konkrétně půjde o 30 velmi speciálních a na míru ušitých kousků. Casil Motors začnou tím, že dárcovské Ferrari 328 opatří zakázkovým bodykitem tvořeným kombinací karbonu a kevlaru. Jeho tvary naprosto jednoznačně odkazují na ikonické 288 GTO.

Foto: Casil Motors

Ladné a elegantní Ferrari 328 se po kůře u Casil Motors změnilo na ostrou bestii

U tohoto konkrétního kusu byl bodykit pokryt speciálním šedým lakem – šedá je koneckonců momentálně „IN“. To vše je posazeno na ráfcích stylizovaných tzv. „do retra“ a pod tím vším se překvapivě skrývá vzduchový podvozek. Nicméně podobně jako u Singeru, který se specializuje na Porsche 911, také Casil Motors dopřeje svým klientům uzpůsobit si vůz dle svého vkusu.

Spíš než za tunery se totiž považují za „výrobce specializujícího se na výrobu ultraexkluzivních superaut stavěných na míru". Ani pod kapotou proto nezůstal kámen na kameni. Uprostřed umístěný 3,2 V8 prošel rozsáhlými úpravami, jako sání, výfuk, škrtící klapky a mnoho dalšího, takže výkon dosahuje lákavých 400 koňských sil.

Individualizace a volná ruka klienta neplatí jen pro karoserii, „vyřádit se“ lidově řečeno může i na interiéru – kůže, Alcantara, sportovní volant, skořepinová sedadla… fantazii se meze nekladou. To stejné ovšem platí pro cenu. Zatím jsme se totiž nedozvěděli, kolik si za takovou úpravu a renovaci v jednom Casil Motors vlastně účtují, ale vzhledem k rozsahu a detailnosti úprav auta, určitě to bude pořádný balík. Ostatně, pokud se musíte ptát, nemůžete si to dovolit...

Jaký restomod se vám líbí víc?
Ferrari 328 od Casil Motors
11,2 %
Porsche 911 od Singeru
21,7 %
Veterány jen zrestaurovat, nekazit tuningem!
67,1 %
Celkem hlasovalo 2387 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám