Hlavní obsah

Renovace krásného Mercury Cougar trvala tři roky

Foto: Mecum Auctions

Mercury Cougar Boss 302 Eliminator je velmi vzácný muscle car a často se nevidí. Nedávno byl ale jeden exemplář zrenovován a teď se bude dražit v aukci.

Článek

Zájem o tradiční muscle car ve Spojených státech trvá. A je fajn vidět, že objektem zájmu nejsou jen ikony, jako je Mustang nebo Challenger, ale péče se dopřává i méně známým zástupcům tohoto segmentu.

Foto: Mecum Auctions

Pořádný osmiválec Boss 302 určitě dokáže tohle Mercury pořádně prohnat

Na fotkách si můžete prohlédnout Mercury Cougar Boss 302 Eliminator z roku 1970. To je vlastně dost vzácný muscle car, protože celkem se vyrobilo jen 323 aut v této specifikaci. Současně jde o nejpopulárnější první generaci pony caru Cougar.

Jak název napovídá, techniku budou znát i někteří majitelé a fanoušci mnohem slavnějšího Mustangu, který se také prodával ve verzi Boss 302. Pod kapotou je tedy vidlicový osmiválec Boss 302 o objemu 4,9 litru s výkonem 290 koní, které posílá na zadní kola přes čtyřstupňovou manuální převodovku.

Foto: Mecum Auctions

Ve všech ohledech vypadá zrenovovaný Cougar Boss 302 Eliminator jako nový

Jestli je něco parádní, tak je to originální nápadná modrá barva Competition. Křiklavé barvy byly tehdy i v USA populární a k zábavnému charakteru silných kupé se hodí skvěle. Dealer jej tehdy doplnil originálním spojlerem a kotoučovými brzdami vpředu. Autu nechybí ani chromované nárazníky, tónovaná skla a kola s pneumatikami Polyglas F70. Černý interiér je vybaven pásy, hodinami, rádiem a řidičovi pomáhal s otáčením volantu posilovač řízení.

Auto bylo poprvé prodáno v Kalifornii u prodejce San Bruno, který se specializoval na Lincolny a Mercury, tedy na luxusnější značky koncernu Ford. Nyní má za sebou náročnou renovaci, která trvala přes tři roky, přesněji dva tisíce hodin čistého času. Díky tomu si ale zájemce může vydražit u Mecum Auctions auto ve stavu, jako když opouštělo výrobní linku, i když už má najeto 117 500 kilometrů. Dovedeme si představit, kolik radosti asi během nich udělal svému řidiči, a snad si jej bude užívat i nový majitel.

Reklama

Související témata:
Načítám