Hlavní obsah

Remake značky Alpine se povedl!

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě teď probíhají první jízdní testy nového sportovního kupé Alpina A110, my tam máme svého vyslance. Podle prvních informací to vypadá, že se tento remake slavné sportovní značky opravdu povedl. S Alpine je zábava.

Článek

Renault všechny nadšence do aut i do řízení potěšil zprávou, že chce na trh vrátit značku Alpine a udělal to skvěle. Pro velkolepý návrat použil nejznámější model A110 a připravil jeho moderní podobu, bez jakýchkoliv kompromisů. Lehké sportovní kupé udrželo hmotnost na uzdě a váží okolo 1000 kg, má motor před zadní nápravou a pohon zadních kol. Tohle vypadá na jednu velikou zábavnou párty za volantem. 

Alpine A110 má také úžasný design, který dokázal velmi dobře skloubit moderní a retro tvary, takže v novince najdete velký odkaz na první A110. Pro pohon byl použit nový přeplňovaný čtyřválec 1,8 litru, který se objeví také v nové generaci modelu Mégane RS. Zatím nabízí výkon 250 koní, silnější verze by měla přinést koní 270 a v budoucnu bychom se mohli dočkat ostřejší verze s výkonem 300 koní. Motor je kombinován s dvouspojkovou převodovkou. 

Jak se rozjela mezinárodní prezentace, tak se začaly také objevovat první fotky a videa. Jeden z francouzských novinářů připravil onboardové video z okruhu, kde ukazuje, jaká je s Alpine A110 zábava. A opravdu je vidět, jak má auto chuť jezdit bokem, jak skvěle zatáčí a už v nájezdů se stáčí zadek do smyku. Jediné, co se nám nelíbí, je až příliš umělý zvuk. Podívat se zároveň můžete na zrychlení z 0 na 200 km/h. 

Reklama

Načítám