Hlavní obsah

První čtenářské fotky maskované čtvrté Fabie

Foto: Čtenářka Karolínka

Uplynulo sotva pár hodin od zveřejnění prvního oficiálního snímku se siluetou nové Fabie, a už dorazil do redakčního mailu vzkaz doprovázený fotografiemi přímo ze silnic. Čtenář Martin za volantem a hlavně devítiletá dcera Karolínka za pohotovým foťákem. Fotky se jí docela povedly, co říkáte?

Článek

Prototyp z Mladé Boleslavi je pochopitelně dosud pečlivě oblepen černobílou maskovací fólií, ale velká spousta designových detailů neomylně napovídá, že se jedná právě o očekávanou Fábii čtvrté generace. Jen si porovnejte fotky se včera zveřejněným snímkem siluety – je tu na první pohled vidět ladnější linie střechy, zakončená střešním spojlerem, poměrně mohutné C sloupky rozšiřující se směrem dolů, a hlavně zcela nová podoba předních světlometů. Na zadním bočním okně si i navzdory maskovací fólii lze všimnout vybíhající linky zadních dveří.

Jak už padlo ve včerejším článku odhalující siluetu, nová Fabia bude poprvé stát na koncernové modulární platformě MQB A0. To znamená vedle vyšší bezpečnosti i nárůst všech rozměrů – sice ještě nevíme, jak velká Fabia bude, ale kufr se oproti současnému modelu zvětší o 50 litrů.

Porostou také možnosti výbavy, zabydlí se pokročilé jízdní asistenty, nová koncepce ergonomie interiéru nebo nové motory – podle všeho výhradně litrové tříválce 1.0 TSI Evo, spojené buď s manuální, nebo s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou DSG.

Finální odhalení nové Fabie proběhne v blíže neurčeném termínu na jaře. Do té doby očekáváme ještě několik dalších „poodhalení“ a není se čemu divit – právě příchod čtvrté Fabie, nejoblíbenějšího auta mezi českými soukromými majiteli, je velmi bedlivě očekáván a sledován.

Reklama

Související témata:
Načítám