Hlavní obsah

Průzkum: Jaký je nejvyhledávanější sporťák na světě?

Foto: Ferrari

Ferrari 458 bylo mezi nejčastěji vyhledávanými vozy. Zdaleka se však neobjevovalo tak často na první příčce jako vítěz, kterým překvapivě bylo Audi R8

Každý z nás má nějaké oblíbené sportovní auto – ať už je nejrychlejší, nejvýkonnější, nejsofistikovanější nebo jinak specifické. V devadesátkách frčely sporťáky Ferrari F50 a Lamborghini Diablo, milénium pak patřilo trojici Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT a McLaren SLR. Dnes to jistě musí být „Svatá trojice“ LaFerrari, 918 a P1… nebo ne? Výsledky vás možná překvapí.

Článek

Chyba lávky, ani jeden z vozů takzvané Svaté trojice se nedostal do užšího kádru nejžádanějších superaut světa. A i když se napříč celým světem vkus liší, tak v obecném pojetí se najde jeden vůz, který se na první pozici objevuje až nápadně často.

Průzkum portálu Veygo.com zjišťoval na 50 různých supersportů téměř ve všech zemích světa, a je zřejmé, že stálice jako Ferrari, Lamborghini a Bugatti zabírají procentuálně největší podíl, málokdy se ale dostaly až na první příčku.

Foto: veygo.com

Pohled na mapu mluví jasně – dominuje Audi R8, následované Bugatti a Lamborghini Aventadorem

Dominantní velmoc na této mapě světa tvoří poměrně překvapivě Audi R8 coby nejvyhledávanější superauto, a to v 95 zemích ze 169 z celého světa. A přestože značky Audi, Lamborghini a Bugatti zaujímaly pravidelně ve většině zemí nejvyšší příčku, na celkový počet vyhledání jsou hlavními tahouny Ferrari 458, Ford GT a McLaren 675LT.

Průzkumu se „zúčastnily“ supersporťáky, které se vyráběly za posledních 10 let, aby seznam byl pokud možno nejaktuálnější. Celkem bylo mezi nejčastějšími zadáními do Googlu nalezeno 55 modelů, přičemž ty nejčastější – Audi, Lamborghini a Bugatti – kupodivu všechny spadají pod koncern Volkswagen. V průzkumu se započítával vždy počet kliknutí a také data z Plánovače klíčových slov od Googlu. Všechna data včetně toho, jak si jednotlivá auta vedla v daných zemích, najdete potom zde:

A jaký je váš favorit? Tipoval někdo z vás právě R8, nebo jste měli zcela jiný tip?

Podělte se o své favority s ostatními v diskusi...

Reklama

Související témata:
Načítám