Hlavní obsah

Prototyp Pagani Huayra havaroval v Německu, máme jediné foto

Foto: Polizei Aalen

Maskovaný prototyp se zamaskoval do křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle bude drahá chyba! Testovací jezdec minulý týden v Německu nezvládl řízení prototypu Pagani Huayra a skončil s ním mimo silnici. O nehodě informovala německá policie.

Článek

Nehoda se stala v pátek dopoledne mezi vesnicemi Burgstall a Birkhau v německém Bádensku-Württembersku. Podle policie ztratil 37-letý řidič kontrolu nad vozem během prudkého zrychlení krátce poté, co minul stavební práce na vozovce. Auto skončilo mimo silnici v křoví, řidič vyvázl bez zranění.

Jak moc je prototyp poničený, je těžké říct. K dispozici je jen jediná fotografie, z které není patrné, jak moc je zničený předek vozu. Škoda se bude ale pravděpodobně šplhat v přepočtu do milionů korun. Italský hypersport byl vybaven aerodynamickým balíčkem Tempesta a byl maskovaný, součástí maskování byly i QR kódy.

Vzhledem k tomu, že vůz byl osazen německými poznávacími značkami, namísto italských, a že se nehoda stala nedaleko města Affalterbach, kde sídlí AMG, spekuluje se o tom, že prototyp mohl testovat některé nové komponenty hnacího ústrojí právě od této německé značky, která motory do tohoto hypersportu dodává.

Nástupce současného modelu Huayra oznámil italský výrobce na začátku letošního roku. S termínem však nebyl konkrétní, novinka má přijít v následujících letech. Jednat by se mělo opět o dvanáctiválec o objemu 6,0 litru, do budoucna pak Pagani plánuje i ryze elektrický model.

Reklama

Načítám