Hlavní obsah

Profesionální amatéři létající do vrchu

Foto: Archiv Garáž.cz

Motorsport je u nás plný automobilových soutěží, ale pokud se chcete dobře pobavit motorsportem, pak byste měli vyrazit na Edda cup. Jde o amatérský seriál závodů do vrchu, který je však připravován na velmi profesionální úrovni a hlavně, nabízí opravdu nabité zajímavé startovní pole moderních i historických speciálů.

Článek

Náš fotograf vyrazil na jeden z dílů seriálu, který pořádá Eda Patera. Tentokrát šlo o známou a osvědčenou trať Vrchlabí - Benecko v Krkonoších. V letošní sezóně šlo už o šestý podnich, která zároveň otevírá druhou polovinu sezóny. I přesto, že víkend opanovaly rozmary počasí v kombinaci bouřek a hrozného vedra, tak se na startu sešla téměř stovka startujících v různých třídách. Nakonec se v sobotu jelo na suchu a v neděli na vodě. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Program na Edda cupu probíhá tak, že vždy každý den se po trénincích jedou dvě závodní měřené jízdy, které se následně sčítají a nejrychlejší respektive závodník s nejlepším časem vítězí. Celý víkend probíhal realtivně v pohodě, nedošlo ani k žádným velkým haváriím. Drobné problémy způsobily peripetie s čistotou trati v kontextu oleje unikajícícho z vozů (sobota) a nafty z projíždějícího autobusu (neděle), díky tomu se den poněkud protahoval, ale ve finále se vše odjelo dle plánu. Nejvíce mě zaujal start Stanislava Hajdůška s ejektorovou Tatrou 603-2. Celkovým vítězem se v obou dnech stal Tomáš Kučera s Lancerem Evo IX, historické vozy opanoval v sobotu Ivo Král (Golf GTi 16V) a neúspěšnou sobotu si nedělním vítězstvím napravil Robert Kacálek (BMW M635CSi).

Reklama

Načítám